Γενικά

18 Φεβρουαρίου 2019 09:57

Το χαμόγελο του νεογέννητου που “πάγωσε” τη μητέρα του! (εικόνες)

Σπάνιο για τα ιατρικά δεδομένα το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε νεογνό. Τι λέει η νεαρή μητέρα.

Το χαμόγελο του νεογέννητου που “πάγωσε” τη μητέρα του! (εικόνες)
-

Με ολόκληρο το δόντι του γεννήθηκε ένα μωράκι στη Βρετανία, αφήνοντας άφωνο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και τη μητέρα του.

Το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο στις 16 Ιανουαρίου, μετά από φυσιολογική εγκυμοσύνη και τοκετό διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Οι μαίες όμως παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο στο κοριτσάκι, αφού μόλις άνοιξε το στόμα του φάνηκε ένα δόντι.

Η 18χρονη μητέρα του δήλωσε πως «δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος μέχρι που έγινα έξι ή επτά μηνών, οπότε όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα, όταν άρχισε να φαίνεται».

μωρό - νεογέννητο - δόντι

«Γεννήθηκε με το δόντι της να φαίνεται λίγο, όμως τώρα που είναι τεσσάρων εβδομάδων έχει μεγαλώσει κανονικά. Είναι μεγάλο», είπε η νεαρή μητέρα της μικρής που έγινε η νεαρότερη ασθενής οδοντιατρικής κλινικής, αφού θα κάνει τις πρώτες εξετάσεις της την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε η ίδια, οι οδοντίατροι μόνο είχαν ακούσει, αλλά δεν είχαν δει ποτέ μωρό να γεννιέται με δόντια. Ήταν όμως τόσο εντυπωσιασμένοι που της έκλεισαν ραντεβού σε χρόνο κατά τον οποίον μπορούν να είναι παρόντες και φοιτητές, ώστε να δουν το πρωτόγνωρο φαινόμενο.

Τα περισσότερα μωρά βγάζουν τα πρώτα δόντια τους μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό μωρών γεννιούνται με ένα ή περισσότερα δόντια.

μωρό - νεογέννητο - δόντι

Υπολογίζεται ότι μόλις ένα στα 1000 μωρά γεννιούνται με το επονομαζόμενο «γενέθλιο» δόντι. Παιδίατροι εξηγούν πάντως, πως δεν είναι και τόσο σπάνιο για αυτούς να βλέπουν κάτι τέτοιο, όσο είναι για τους οδοντίατρους.

μωρό - νεογέννητο - δόντι

Υπάρχουν, ωστόσο, τρεις λόγοι για τους οποίος αποφασίζεται να αφαιρεθεί αυτό το δόντι – ή τα παραπάνω με τα οποία μπορεί να γεννηθεί ένα μωρό. Ο πρώτος είναι ότι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή του βρέφους, ο δεύτερος ότι αν βγει μόνο του, μπορεί να καταλήξει στα πνευμόνια του και ο τρίτος ότι μπορεί να προκαλέσει τραύμα στο στήθος της μητέρας κατά τον θηλασμό.

Η  18χρονη Μπέθανι, πάντως, είχε ήδη αποφασίσει να ταΐζει με μπουκάλι το μωρό της.

Η νεαρή, που εργάζεται και σπουδάζει, δηλώνει περήφανη για το μωρό της, το οποίο όπως λέει «όλοι σχολιάζουν και βγάζουν φωτογραφίες», αφού δεν έχουν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)