Γενικά

04 Φεβρουαρίου 2014 18:23

Έγινε «γαμπρός».... ο ναυαγός του Ειρηνικού

Ξυρίστηκε, κουρεύτηκε και έγινε αγνώριστος ο Μεξικανός ψαράς που ισχυρίζεται ότι περιπλανήθηκε επί 13 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό.

-

Με κοντό μαλλί και κόντρα ξύρισμα, ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλβαρένγκα δε θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του ταλαιπωρημένου ναυαγού που έκανε το γύρο του κόσμου, όταν έγινε γνωστή η απίστευτη ιστορία του.

Ακόμη και ειδικοί αναρωτιούνται πώς κατάφερε να επιζήσει επί 13 μήνες μεσοπέλαγα και κυρίως πώς βρέθηκε από το Μεξικό… 12.500 χιλιόμετρα μακρύτερα, στα νησιά Μάρσαλ!

Ο 37χρονος Αλβαρένγκα, που κατάγεται από το Ελ Σαλβαδόρ, άφησε την πατρίδα του για να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στο Μεξικό. Εργαζόταν ως ψαράς, για να ζήσει την οικογένεια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απέπλευσε στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 μαζί με έναν 15χρονο για να ψαρέψει καρχαρίες… Εν μέσω θαλασσοταραχής, το μικρό σκάφος του παρασύρθηκε από τα ρεύματα, εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Βρέθηκε στη νήσο Έμπον, που ανήκει στα νησιά Μάρσαλ… Είπε ότι επέζησε τρώγοντας ψάρια και θαλασσοπούλια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε.

Η ιστορία του, όμως, έχει πολλά κενά. Μεταξύ αυτών και ο θάνατος του μοναδικού συνεπιβάτη του, το ότι δεν ήταν αδύνατος παρά την πολύμηνη περιπέτειά του, καθώς και πώς έφθασε από τη μία άκρη του Ειρηνικού στην άλλη με ένα σκάφος, του οποίου η μηχανή ήταν εκτός λειτουργίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)