Καιρός

Σήμερα 08:09 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 09:02

Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Κυριακή

Που και πότε αναμένονται καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το πρωί πιθανώς στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 23 με 25 και τοπικά στα Δωδεκάννησα τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στις Σποράδες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Σποράδες η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 5 βαθμούς υψηλότερη).

Στην ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ωστόσο στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες στη δυτική Μακεδονία, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 5 και στο Θρακικό 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 21-22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, όπου θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και από το μεσημέρι βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 και το βράδυ πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη, για την Δευτέρα προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες και στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Φονική κατάρρευση γέφυρας στην διάρκεια γιορτής (εικόνες)

Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Ισραήλ - Ιράν: Διαρροή εγγράφων για την επίθεση στην Τεχεράνη


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)