Καιρός

Χθες 06:11

Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Δευτέρα

Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 29 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ, το απόγευμα στα νότια και δυτικά παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι -απόγευμα δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 23 έως 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, το απογεύμα στα παραθαλάσσια θα επικρατήσουν αύρες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από  βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και απο τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί και μόνο τοπικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες έως τις νυχτερινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Copa America - Βενεζουέλα: Εύκολη νίκη επί της Τζαμάικα (βίντεο)

IRIS - Επιχειρήσεις: Παράταση για την σύνδεση με το σύστημα άμεσων πληρωμών

Copa America - Εκουαδόρ: Στα προημιτελικά μετά από επεισοδιακό φινάλε (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)