Γενικά

31 Ιανουαρίου 2019 16:44

To “έξυπνο” παπούτσι χρειάζεται... φόρτιση

Τα αθλητικά παπούτσια που ελέγχονται από… το κινητό τηλέφωνο!

To “έξυπνο” παπούτσι χρειάζεται... φόρτιση
-

Τα πρώτα αθλητικά παπούτσια, τα οποία προσαρμόζονται μόνα τους στο σχήμα του ποδιού και θα ελέγχονται από ένα κινητό τηλέφωνο ή με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο παπούτσι, παρουσίασε η εταιρία Nike.

Το αθλητικό παπούτσι “Nike Adapt ΒΒ”, που απευθύνεται κυρίως σε παίκτες μπάσκετ, απαιτεί φόρτιση ανά διαστήματα και γι' αυτό θα διατίθεται μαζί με ένα πατάκι επαναφόρτισης.

“Στη διάρκεια ενός παιγνιδιού μπάσκετ το πόδι του αθλητή αλλάζει και η ικανότητα να αλλάζει γρήγορα η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι, χαλαρώνοντας έτσι να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος και μετά σφίγγοντας πάλι για καλύτερη απόδοση, είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα βελτιώσει την όλη εμπειρία ενός αθλητή”, εξήγησε ο Έρικ Αβάρ, διευθυντής καινοτομιών της εταιρείας.

Η προσαρμογή του παπουτσιού στο πόδι θα γίνεται μέσω μιας κινητής εφαρμογής (app), που θα αποθηκεύει εκ των προτέρων τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη και έπειτα θα τις ενεργοποιεί στο παπούτσι στον κατάλληλο χρόνο. Οι αισθητήρες του παπουτσιού θα αντιλαμβάνονται την ένταση που βάζει το πόδι σε διαφορετικές φάσεις (π.χ. αν υπάρχει 'τάιμ-άουτ' ή αντίθετα γρήγορο παιγνίδι μέσα στο γήπεδο) και ανάλογα θα χαλαρώνουν ή θα σφίγγουν το παπούτσι.

Το παπούτσι θα κοστίζει 350 δολάρια και θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο αρχικά στην αμερικανική αγορά.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)