Γενικά

11 Ιουλίου 2018 12:29

Work Your Master: νέα ευκαιρία για φοιτητές - επαγγελματίες κι επιχειρήσεις

Κάλεσμα για αξιοποίηση των εφοδίων που προσφέρει το πρόγραμμα κοινωνικής πρωτοβουλίας.

Work Your Master: νέα ευκαιρία για φοιτητές - επαγγελματίες κι επιχειρήσεις
-

Μετά το πρώτο επιτυχημένο κύκλο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Work Your Master», το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς  φορείς και επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την επόμενη φάση  του «WYM».

Το «WYM» δίνει την ευκαιρία σε Ομίλους / Επιχειρήσεις Επικοινωνίας να αποκτήσουν επίλεκτους  συνεργάτες άρτια εκπαιδευμένους στις νέες τεχνολογίες και στην τέχνη της επικοινωνίας, προσφέροντας μερική ή πλήρη υποτοφία για τα  μεταπτυχιακά προγράμματα του ECI.  Ο Θεσμός (WYM) υλοποιείται μέσω της Ανάθεσης Άσκησης (Internship). Η μερική υποτροφία προϋποθέτει απασχόληση διάρκειας δύο πενταμήνων, ενώ η  πλήρης διαρκεί τέσσερα πεντάμηνα.

Οι φοιτητές του ECI είναι συνήθως υψηλής κατάρτισης επαγγελματίες επικοινωνίας, με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 30, καθώς στα προαπαιτούμενα σπουδών  περιλαμβάνονται πανεπιστημιακές σπουδές, εμπειρία και συστατικές κύρους.

Τα Διεθνή Μεταπτυχιακά Προγράμματα Επικοινωνίας του ECI καλύπτουν δύο διεπιστημονικά πεδία.

Το πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» (Quality Journalism and New Technologies)  εξετάζει θεωρητικά και εφαρμοσμένα τις παραμέτρους που αριστοποιούν το λειτούργημα της Επικοινωνίας / Δημοσιογραφίας με έμφαση στις δυνατότητες  της ψηφιακής τεχνολογίας. (www.qjnt.gr).

Το πρόγραμμα «Δημιουργία Περιεχομένου και Στρατηγική Επικοινωνίας» (CMCS – Μaster of Arts in Content Marketing and Communication Strategy) δίνει έμφαση στις τεχνολογίες παραγωγής περιεχομένου και την Διαχείριση Ψηφιακών –ή ψηφιοποιημένων- ΜΜΕ (www.cmcs.edu.gr )

Work Your Master - Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας

Το ECI είναι Συνέργεια Ευρωπαϊκών Δημοσίων Φορέων. Μεταξύ τους  το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», το κρατικό Αυστριακό Πανεπιστήμιο DUK, το ΄Ιδρυμα  Προαγωγής Δημοσιογραφίας  Αθαν. Β. Μπότση και το Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ.

Ο Τάσος Οικονόμου, στέλεχος του ECI και εμπνευστής της πρωτοβουλίας αναφέρει πως τα οφέλη τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και τις επιχειρήσεις Επικοινωνίας, είναι πολλαπλά: «Οι χορηγούμενοι αποκτούν τον τίτλο Master of Arts ενω ταυτόχρονα αποδεικνύουν τις δεξιότητες και γνώσεις τους σε δυνητικούς εργοδότες, έχοντας δημιουργήσει ανεκτίμητα ‘δίκτυα’».

«..Παράλληλα οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τόσο στον τομέα της ενημέρωσης όσο και στην εταιρική επικοινωνία, αποκομίζοντας οικονομικά και άλλα οφέλη που συνδέονται με την πανεπιστημιακή υποστήριξη.».  Όπως αναφέρει.. «..Θέλουμε να βοηθήσουμε την υπόθεση της ανεργίας τόσο των νέων, όσο και των δημοσιογράφων, δηλαδή τις δύο ομάδες που έχουν υποστεί περισσότερο από κάθε άλλη τις συνέπειες της Κρίσης..».

Το σύνολο των διδάκτρων είναι 9.150 ευρώ και η πρωτοβουλία «Work Your Master» καλύπτει είτε το 50% ή το πλήρες κόστος. Και στις δύο περιπτώσεις περιλαμβάνεται η διαμονή στις περιόδους σπουδών στην Βιέννη και το Αυστριακό Πανεπιστήμιο DUK. Οι πρόσοδοι του ECI αξιοποιούνται αποκλειστικώς για τα ΠΜΣ, την βελτίωση των υπηρεσιών και τις εκπαιδευτικές / ερευνητικές πρωτοβουλίες του Ινστιτούτου.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς/επιχειρήσεις καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη ηλεκτρονική διεύθυνση  info@cmcs.edu.gr  ή  secretariat.qjnt@gmail.com .

Εναλλακτικά μπορούν να συμπληρώσουν την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα (https://goo.gl/forms/sob1prMJK9QanaI73) μέχρι τις 30 Ιουλίου, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να προγραμματιστεί η συμμετοχή τους στην διαδικασία επιλογής των χορηγούμενων υποψηφίων, τον Σεπτέμβριο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)