Social media

21 Μαΐου 2015 23:05

H "αντρο-γυναίκα" που... άλλαξε τους κανόνες για το γυμνό στο Facebook

Δείτε την αντίδραση του Facebook στις γυμνές της φωτογραφίες μιας φυλομεταβατικής Λονδρέζας…

-

Αν και αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε εγχείριση αλλαγής φύλου, με αποτέλεσμα να θεωρείται ακόμα νομικά άνδρας. Ο λόγος για τη φυλομεταβατική Λονδρέζα Luna Winters, η οποία δημοσίευσε τόπλες φωτογραφίες της στο Facebook και έπιασε στον… ύπνο το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ναι μεν απαγορεύει εικόνες όπου διακρίνονται οι γυναικείες θηλές, αλλά δεν έχει «μεριμνήσει» για αντίστοιχο υλικό που ποστάρουν «κάπως διαφορετικοί» άνδρες.

Η αντίδραση του Facebook σε αυτές τις φωτογραφίες ήταν να τις κατεβάσει ως απρεπές υλικό, παρά το γεγονός ότι σε μήνυμα προς την Winters οι διαχειριστές έλεγαν ότι η αναφορά για την παραβίαση των προτύπων της κοινότητας δεν ευσταθούσε.

Στο μεταξύ οι φωτογραφίες της νεαρής είχαν αναδημοσιευτεί από εκατοντάδες φίλους της, καθιστώντας την κατάργησή τους από το δίκτυο ανούσια.

«Κατά την άποψή μου, αυτή η αντίδραση δείχνει ότι δεν κατανοούν πως το φύλο δεν είναι απλά δύο κουτάκια στα οποία μπορείς να βάλεις Χ. Είναι ένα ευρύ φάσμα και πρέπει καθένας να είναι ελεύθερος να εκφράζεται όπως θέλει», δήλωσε η Winters στην εφημερίδα Independent σχετικά με το συμβάν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)