Τεχνολογία

20 Αυγούστου 2024 14:07 Τελευταία ενημέρωση : 20 Αυγούστου 2024 20:41

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα

Ο Τσάμπερλεν, ο πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών της εταιρείας Autonomy, της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Λιντς, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το πρωί του Σαββάτου στο Κέμπριτζσαϊρ.

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα
-

(Πηγή εικόνας: LinkedIn)

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση των αγνοουμένων -ένας εκ των οποίων είναι ο Βρετανός μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντςτου ναυαγίου του πολυτελούς γιοτ Bayesian, στις ακτές του Παλέρμο.

Σε ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας όμως, την ζωή του σε τροχαίο έχασε, ο 52χρονος συγκατηγορούμενος του Λιντς, Στίβεν Τσάμπερλειν. 

Ο Λιντς και ο Τσάμπερλεν, ήταν αντιμέτωποι με κατηγορίες για απάτη, που σχετίζονταν με την πώληση της εταιρείας του λογισμικού Autonomy στην Hewlett-Packard έναντι του ποσού των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011. Και οι δύο άντρες είχαν αθωωθεί. 

Ο 52χρονος Τσάμπερλεν πέθανε αφού χτυπήθηκε θανάσιμα από το όχημα, ενώ είχε πάει για τρέξιμο το Σάββατο στο Κέιμπριτζσαϊρ.

Ο Λιντς και η κόρη του αγνοούνται μετά τη βύθιση πολυτελούς γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τη Δευτέρα.

Ο Τσάμπερλεν ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος των οικονομικών στο Autonomy. Πριν από τη δίκη του στις ΗΠΑ, ήταν ο πρώην επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Darktrace, σύμφωνα με το BBC.

Εντωμεταξύ, οι έρευνες για τους αγνοούμενους από το γιοτ στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας ξεκίνησαν ξανά την Τρίτη.

Έξι τουρίστες -συμπεριλαμβανομένου του Λιντς και της 18χρονης κόρης του– εξακολουθούν να αγνοούνται από το γιοτ με το όνομα Bayesian που χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Εκτός από τον Μάικ Λιντς και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ είναι μεταξύ των αγνοουμένων μετά τη βύθιση του σκάφους.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Σικελία, δήλωσε ότι ο Τζόναθαν Μπλούμερ, πρόεδρος της Morgan Stanley International, και ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος της νομικής εταιρείας Clifford Chance, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Λιντς σε δίκη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μεταξύ των αγνοουμένων. 

Οι σύζυγοι και των δύο είναι επίσης αγνοούμενες, δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Σαλβατόρε Κοτσίνα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Σικελία.

Δεκαπέντε άτομα διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακάρες, ιδιοκτήτρια του σκάφους, και ένα κοριτσάκι ενός έτους που σώθηκε από τη μητέρα του.


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

ΠΑΟΚ: Ο Κουλιεράκης στη Βόλφσμπουργκ

Τήλος - “Ιωνάς”: Συγκινεί ο λιμενικός που διέσωσε το 50 ημερών προσφυγόπουλο (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)