Κόσμος

Σήμερα 18:08

Ερντογάν - Μπάιντεν: "στον αέρα" το ραντεβού των δύο Προέδρων

Αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη ο Προέδρος της Τουρκίας, δίνοντας το στίγμα του λόγου που θα εκφωνήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ερντογάν - Μπάιντεν: "στον αέρα" το ραντεβού των δύο Προέδρων
-

Σε δηλώσεις του κατά την αναχώρησή του για την Νέα Υόρκη, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Θα μιλήσω στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου. Θα θίξω ιδιαίτερα τα κοινά βήματα που μπορούν να γίνουν κατά της γενοκτονίας στη Γάζα και των επιθετικών πολιτικών του Ισραήλ. Η χειμερινή περίοδος που πλησιάζει θα κάνει ακόμα χειρότερες τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση σφαγιάζει 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη Γάζα, την οποία μετέτρεψε σε ναζιστικό στρατόπεδο εξόντωσης, είτε με βόμβες είτε με πείνα και δίψα.

Θα θίξουμε ιδιαίτερα κοινά βήματα που μπορούν να γίνουν κατά της γενοκτονίας στη Γάζα και των επιθετικών πολιτικών του Ισραήλ. Όλοι, ολόκληρος ο κόσμος και ο ΟΗΕ έχουν σημαντικά καθήκοντα να τερματίσουν την ισραηλινή καταπίεση και να εξασφαλίσουν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, το Ισραήλ πραγματοποιεί επιθέσεις όχι σαν κράτος, αλλά σαν τρομοκρατική οργάνωση. Ειδικά το γεγονός ότι αυτές οι ψηφιακές επιθέσεις υλοποιούνται τώρα είναι μια πολύ ξεκάθαρη έκφραση αυτού. Με αυτή την επίθεση, το Ισραήλ απέδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει ευαισθησίες για τους πολίτες και ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επιτύχει τους απεχθές στόχους του.

Ένα άλλο νόημα αυτής της επίθεσης είναι ότι, παρά τις προειδοποιήσεις μας, οι συγκρούσεις του Ισραήλ, με την υποστήριξη ορισμένων δυτικών χωρών, δυστυχώς εξαπλώνονται σε όλο τον Λίβανο και την περιοχή. Συγκεκριμένα, στην προχθεσινή συνάντησή μου με τον αγαπητό μου φίλο Μικάτη, δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές δυσκολίες και μίλησα μαζί του για το τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό το θέμα.

Πράγματι, η περιοχή αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια ανεξήγητα τεράστια κρίση. Βέβαια πολλά λέγονται. Λοιπόν, από τώρα, τι μπορεί να κάνει ο Λίβανος, ειδικά εναντίον αυτού του Ισραήλ; Φυσικά, το θέμα του Μικάτη είναι, τι είδους υποστήριξη μπορείτε να μας δώσετε; Τι βοήθεια μπορείτε να παρέχετε; «Το περιμένουμε αυτό από εσάς και όταν πρόκειται να έρθω στα Ηνωμένα Έθνη, μάλλον δεν θα μπορέσω να έρθω φέτος», είπε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Είναι καιρός για το Ισραήλ, που έχει ως αποστολή τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης, να προτείνει λύσεις που θα το σταματήσουν. Η ανθρωπότητα δεν έχει να χάσει ούτε μια μέρα.

Θα αποκαλύψουμε ότι το Ισραήλ διαπράττει κρατική τρομοκρατία. Το έχουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα, ειδικά οι δυτικές χώρες επιμένουν να μην το καταλαβαίνουν».

 «Δεν οριστικοποιήθηκε η συνάντηση με Μπάιντεν»

(Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) Προχωράμε με πλήρη ατζέντα. Όχι μόνο ο Μπάιντεν αλλά και πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες θα είναι εκεί. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα υπάρξει συνάντηση με τον Μπάιντεν ή όχι. Πού και πώς θα γίνουν ο Μπάιντεν ή άλλες αιφνιδιαστικές συναντήσεις, όλα αυτά θα τα συζητήσουμε με τις εκεί εξελίξεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση εγγονιών από τον παππού τους - Μητέρα παιδιών: Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου...

Καραλής στον ΑΝΤ1: Θέλω άλμα πάνω από 6,10 μέτρα, αλλά... (βίντεο)

Συρία: Το φωσφορικό άλας, τα λιπάσματα, η “τρίπλα” μέσω Λιβάνου και οι τεράστιες εισαγωγές στην Ελλάδα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)