Αθλητικά

05 Σεπτεμβρίου 2024 13:55 Τελευταία ενημέρωση : 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:56

O ξεχωριστός Τόμας Μίλερ

Το "φαινόμενο" της Μπάγερν Μονάχου, τα μοναδικά ταλέντα του, το ρεκόρ συμμετοχών και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί με τους οπαδούς.

O ξεχωριστός Τόμας Μίλερ
-

Γράφει ο Μανώλης Σφακάκης

Στην εξαιρετική κινηματογραφική ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», ο Ματ Ντέιμον γλίτωσε τη φυλακή χάρις στο μαθηματικό μυαλό του. Στο ποδόσφαιρο, ο Γερμανός Τόμας Μίλερ αγωνίζεται και διακρίνεται στο πιο υψηλό επίπεδο λόγω της ευφυίας του.   

Στη σύγχρονη εποχή, ο βασιλιάς των σπορ, ολοένα και περισσότερο, βασίζεται στην ταχύτητα, στην εκρηκτικότητα, στη δύναμη, στην αντοχή, στην ένταση, στην ενέργεια, γενικά σε όλο αυτό το πακέτο που ονομάζεται αθλητικά προσόντα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα παίκτη, που διέπρεψε διαθέτοντας το συγκεκριμένο πακέτο, από τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπάρχει. «Ο Κριστιάνο θα ήταν πρωταθλητής σε όποιο άθλημα και αν επέλεγε», είχε επισημάνει πολύ εύστοχα ο Φερνάντο Σάντος.

Ο άλλος δρόμος προς την  επιτυχία είναι να διαθέτεις εξωπραγματικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, αδιανόητο χάρισμα όπως για παράδειγμα ο Λιονέλ Μέσι, για τον οποίο ο Πεπ Γκουαρντιόλα μας είχε συστήσει «μην προσπαθείτε να τον κατανοήσετε, απλά δείτε τον».

Και κάπου εκεί εμφανίζεται, μια κατηγορία μόνος του, ο Τόμας Μίλερ.

Τόμας Μίλερ - Μπάγερν Μονάχου

Δίχως να διαθέτει κανένα από τα απαραίτητα στοιχεία σε υπερθετικό βαθμό, με το σουλούπι του να μην προδιαθέτει για ποδοσφαιριστή ελίτ επιπέδου, ψηλόλιγνο κορμί με μακριά άκρα, τον Μίλερ πάντα τον ακολουθούσε ένα ερωτηματικό.

«Ο Τόμας δεν έχει μύες, είναι μόνο δέρμα και κόκκαλα» τον πείραζε ο άλλοτε συμπαίκτης του Ολλανδός Άριεν Ρόμπεν.

Ο ιδιοφυής Μίλερ όμως, είχε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Έπρεπε να βρει δικό του τρόπο για να επιβληθεί στο παιχνίδι και στην ομάδα του. Και τον βρήκε με την αέναη κίνησή του χωρίς την μπάλα.

Γνώριζε ότι η τεχνική του δεν είναι ιδιαίτερη για να καθιερωθεί ως επιθετικός μέσος, η ταχύτητά του δεν επαρκεί για να αγωνιστεί στα άκρα της επίθεσης και τα χαρακτηριστικά του δεν τον βοηθούν για να είναι ο κλασικός φορ. Αποφάσισε λοιπόν να γίνει λίγο από όλα.

Επιτελικός μέσος με κύριο χαρακτηριστικό το πρεσάρισμα, όχι τη φαντασία. Πλάγιος επιθετικός βασιζόμενος στη διαρκή κίνηση και ενέργεια, όχι στην ατομική προσπάθεια. Κεντρικός επιθετικός που όχι μόνο εκτελεί αλλά και δημιουργεί.

Δεν ήταν ποτέ ο κορυφαίος παίκτης της Μπάγερν αλλά εξελίχθηκε στον καλύτερο συμπαίκτη. «Οι κινήσεις του είναι ασταμάτητες και οι περισσότερες είναι προς όφελος δικό μου και των άλλων παικτών. Ο Τόμας ακόμα και αν δεν ακουμπήσει την μπάλα στη φάση, φτιάχνει τις προϋποθέσεις για να πετύχει γκολ η ομάδα», του βγάζει το καπέλο ο στράικερ της Μπαρτσελόνα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που συνεργάστηκε άψογα με τον Μίλερ κατά την κοινή τους θητεία στην Βαυαρία.  

Εδώ και λίγες ημέρες ο Γερμανός μεσοεπιθετικός είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους παγκοσμίως. Εναντίον της Φράιμπουργκ, συμπλήρωσε 710 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και άφησε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας τον θρυλικό τερματοφύλακα Σεπ Μάιερ.

Συνδύασε μάλιστα το ρεκόρ με γκολ, χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στο 59’ και βρήκε δίχτυα 19 λεπτά αργότερα.

Είναι τρίτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας και ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους.

Μετά τη λήξη του αγώνα έγινε ένα με τους φιλάθλους στις κερκίδες, άλλωστε προέρχεται από οικογένεια που υποστηρίζει φανατικά το καμάρι της Βαυαρίας. Μία ιστορία, που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει σενάριο ταινίας.

Είπαμε... «Ο ξεχωριστός Τόμας Μίλερ»!

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Άνδρας ζει σε... κοτέτσι για να μην έχει επαφή με την γυναίκα και την κόρη του

Ρόδος: Επιστροφή του Μεγάλου Μαγίστρου μετά από 500 χρόνια!

Κρήτη: Σύλληψη για ρακή με... φύλλα κάνναβης!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)