Αθλητικά

04 Σεπτεμβρίου 2024 11:12 Τελευταία ενημέρωση : 04 Σεπτεμβρίου 2024 23:56

Παναθηναϊκός - Ουναχί: Συμφωνία με την Μαρσέιγ για τον Μαροκινό

Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε επισήμως τον δανεισμό του Αζεντίν Ουναχί. Τι αναφέρει η ανακοίνωση των "¨πράσινων". Τι προβλέπει η συμφωνία μετακίνησης του ποδοσφαιριστή.

Παναθηναϊκός - Ουναχί: Συμφωνία με την Μαρσέιγ για τον Μαροκινό
-

Η διοίκηση της Μαρσέιγ ανακοίνωσε σήμερα (4/9) τον δανεισμό του Αζεντίν Ουναχί στον Παναθηναϊκό.

«Ο Μαροκινός μέσος, Αζεντίν Ουναχί φεύγει από την Μαρσέιγ ως δανεικός με δικαίωμα αγοράς και εντάσσεται στον Παναθηναϊκό. Καλή τύχη, Αζεντίν Ουναχί», αναφέρεται στην λακωνική ανακοίνωση, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού συλλόγου.

Οι «πράσινοι» θα καταβάλλουν στην Μαρσέιγ 500.000 ευρώ, ενώ στην συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει προοπτική για κανονική μεταγραφή στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η σχετική ανακοίνωση του Παναθηναϊκού αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τον δανεισμό, με οψιόν αγοράς, του Αζεντίν Ουναΐ από τη Μαρσέιγ! Ο 24χρονος διεθνής Μαροκινός μέσος έρχεται να ενισχύσει το Τριφύλλι και για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Conference League. Ο Αζεντίν γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 2000 στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του στην ακαδημία της Ράχα Καζαμπλάνκα σε ηλικία 10 ετών, ενώ πέντε χρόνια αργότερα μετακόμισε στην ακαδημία της Μοχάμεντ VI. Το 2018 μετακόμισε στη Γαλλία για λογαριασμό της Στρασμπούργκ, η οποία τον ενέταξε στη δεύτερη της ομάδα. Το 2020 δόθηκε δανεικός στην Αβράνς, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Γαλλίας, όπου έπαιξε βασικός όλη τη σεζόν. Το καλοκαίρι του 2021 η ζωή του Ουναΐ άλλαξε, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με την Ανζέ. Έκανε ονειρικό ντεμπούτο στη Ligue 1, σκοράροντας εναντίον της Λιόν.

Η παρουσία του στην Ανζέ έφερε και την κλήση του στην εθνική Μαρόκο. Και από εκεί, χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του με την ομάδα – έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 παίζοντας ως βασικός σε όλα τα παιχνίδια έως τα ημιτελικά, πήρε μετεγγραφή στη Μαρσέιγ τον Ιανουάριο του 2023. Στη Μασσαλία σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύτηκε να βρει θέση βασικού. Την περσινή σεζόν έπαιξε στην πλειοψηφία των αγώνων της Μαρσέιγ, φτάνοντας έως τα ημιτελικά του Europa League (βιώνοντας τον αποκλεισμό από το Champions League λόγω της εκπληκτικής παρουσίας του Παναθηναϊκού στα διπλά παιχνίδια με τη γαλλική ομάδα). Παραμένει ενεργό μέλος της εθνικής Μαρόκο, έχοντας 30 συμμετοχές και 5 γκολ. Καλωσορίζουμε τον Αζεντίν στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Αζεντίν Ουναχί

Μετά τη συμφωνία του με τη Μαρσέιγ για τον δανεισμό του Αζεντίν Ουναχί και την έλευση του διεθνούς Μαροκινού μέσου στην Αθήνα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να ενισχύσει ακομη περισσότερο και την επιθετική γραμμή του, έχοντας σε πρώτο πλάνο -πίσω απ' την επιλογή του Τσούμπα Άκπομ- τον διεθνή Αργεντινό επιθετικό Χοακίν Κορέα.

Ο 30χρονος φορ της Ίντερ είναι ο παίκτης που έχουν ως πρώτη επιλογή τους οι «πράσινοι» και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πλέον σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ίντερ για την απόκτησή του γνωρίζοντας πως είναι ξεκάθαρα εκτός πλάνων του Σιμόνε Ιντσάγκι.

Ο Κορέαμ που είχε απασχολήσει έντονα και την ΑΕΚ πριν από λίγες εβδομάδες, ήθελε να μείνει στους «νερατζούρι» και να παλέψει για τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας ένα χρόνο πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του, ωστόσο πριν από τρεις μέρες έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας για τα ματς του Champions League και πήρε πλέον την απόφαση να αποχωρήσει, καθώς δεν είναι στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού.

Ο Παναθηναϊκός κινούμενος κάτω από άκρα μυστικότητα, καθότι ο Αργεντινός αποτελεί στόχο πολλών ακόμη ευρωπαϊκών (κι όχι μόνο) ομάδων, προσέγγισε τόσο τον παίκτη, όσο και την Ίντερ και πλέον η υπόθεσή του δείχνει να έχει δρομολογηθεί σε μεγάλο βαθμό, με τους «πράσινους» να ετοιμάζονται για ακόμη ένα πολύ «δυνατό» μεταγραφικό χτύπημα.

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, το θέμα της μεταγραφής του Κορέα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην Τετάρτη (4/9) με τους «πράσινους» να προλαβαίνουν και την προθεσμία υποβολής της ευρωπαϊκής λίστας τους για τους αγώνες της League Stage του Conference League.

Παράλληλα με τις επαφές που γίνονται για τον Κορέα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν σταντ-μπάι και τον Τσούμπα Άκπομ, για τον οποίο έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες συζητήσεις με τον Άγιαξ, όμως η περίπτωση του Άγγλου φορ θα ενεργοποιηθεί μόνο εάν «χαλάσει» η μεταγραφή του Κορέα που είναι κι ο Νο1 στόχος του «τριφυλλιού».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο γιος έδερνε τη μάνα, ο πατέρας πήγε να τους χωρίσει… και σωριάστηκε νεκρός

Πήλιο: Δασεργάτες “κεραυνοβολήθηκαν” από ρεύμα που χτύπησε τον γερανό τους

Ηράκλειο: 4χρονη έφυγε από το σπίτι της... χωρίς να το καταλάβει κανείς!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)