Αθλητικά

03 Σεπτεμβρίου 2024 16:17

Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν θα “ντυθεί” Ριβάλντο ή Μαρσέλο;

Οι περιπτώσεις μεγάλων ονομάτων, που ήρθαν σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία στη χώρα μας και είτε έλαμψαν είτε απογοήτευσαν.

Ολυμπιακός: Ο Γουίλιαν θα “ντυθεί” Ριβάλντο ή Μαρσέλο;
-

Γράφει ο Μανώλης Σφακάκης

Ο Ολυμπιακός με εντυπωσιακή κίνηση έντυσε στα ερυθρόλευκα τον Γουίλιαν Μπόρζες Ντα Σίλβα, ενισχύοντας σημαντικά το ρόστερ ενόψει και της συμμετοχής στη League Phase του UEFA Europa League (όλη η δράση και το άφθονο θέαμα από τη διοργάνωση αλλά και από το UEFA Conference League θα φιλοξενείται για τρία χρόνια στον όμιλο Αntenna).

Ο 36χρονος διεθνής Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, με σημαντική θητεία στην Premier League, έρχεται να προστεθεί σε λίστα ποδοσφαιριστών με «βαρύ» βιογραφικό,  που επέλεξαν να αγωνιστούν στη χώρα μας σε προχωρημένο στάδιο της καριέρας τους.

Άλλοι με ξεχωριστή επιτυχία αφήνοντας το αποτύπωμά τους και άλλοι δίχως να παρουσιάσουν επί ελληνικού εδάφους το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο. 

Ολυμπιακός - Γουίλιαν

Στον Πειραιά βλέπουν στο πρόσωπο του Γουίλιαν μία νοητή συνέχεια της περίπτωσης του Ριβάλντο. Το 2004, με τη σταδιοδρομία του να βρίσκεται σε «ύφεση» ο σπουδαίος «Ρίμπο», κάτοχος της χρυσής μπάλας το 1999, αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Ολυμπιακού και για τρία χρόνια προσέφερε πολλές στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας, αλλά και ουσίας.

Σκηνικό που συνεχίστηκε και τη σεζόν 2007-2008 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η περίπτωση Μαρσέλο. Από τους πιο επιτυχημένους Βραζιλιάνους στα ευρωπαϊκά γήπεδα, με ασύλληπτη πορεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε με τυμπανοκρουσίες στα μέρη μας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει ουσιαστικά και γρήγορα αποτέλεσε παρελθόν. 

Τα παραδείγματα αρκετά σε όλες τις ομάδες. Για κάθε Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Ματιέ Βαλμπουενά στον Ολυμπιακό υπάρχει ένας Σίμε Βρσάλικο και Χόρχε Μπερμούδες. Στον Παναθηναϊκό άλλες ήταν οι προσδοκίες από τον περίφημο Γκανέζο Μίκαελ Εσιέν και άλλα εμφανίστηκαν στο γήπεδο, σε αντίθεση με τον Γερμανό Μάρκους Μινχ, που ήρθε αθόρυβα και αγαπήθηκε από το κοινό.

Το ξεχωριστό παρελθόν του Ιάπωνα Σίνζι Καγκάβα δεν τον βοήθησε να διακριθεί στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Τάισον ρίζωσε στην Τούμπα έχοντας τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 2024. Στην ΑΕΚ, ο Ουκρανός Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι ήταν σημαντικός μέχρι και την τελευταία ημέρα παρουσίας του στην Ενωση, ο Τζόλεον Λέσκοτ όμως, Άγγλος αμυντικός με περισσότερα από 300 παιχνίδια στο υψηλό επίπεδο, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. 

Το ζήτημα, λοιπόν, δεν είναι οι αριθμοί στην ταυτότητα του παίκτη και η ημερομηνία γέννησης αλλά η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εκάστοτε μεγάλο όνομα όταν έρχεται στην Ελλάδα. Ο Γουίλιαν δεν είχε σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του, άπαντες μιλούν για την εργατικότητά και την επαγγελματική ευσυνειδησία του, ενώ οι  δύο τελευταίες σεζόν με τη Φούλαμ ήταν «γεμάτες» στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του πλανήτη. Οι ενδείξεις δηλαδή είναι θετικές, οι αποδείξεις όμως έρχονται στον αγωνιστικό χώρο.


Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Την υπνώτιζε ο σύζυγος και την βίαζαν 51 άνδρες (βίντεο)

Ενδοοικογενειακή βία - Θεσσαλονίκη: Ιερέας απείλησε την πρεσβυτέρα επειδή... μαγείρευε

Ρεμπέκα Τσεπτέγκι: Την περιέλουσε με βενζίνη ο σύντροφός της

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)