Κοινωνία

22 Αυγούστου 2024 14:34

Λούνα παρκ Χαλκιδικής - Αποκαλύψεις: Λειτουργούσε χωρίς άδεια και με ακατάλληλο χειριστή

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως σχετικά με την απουσία κάθε ελέγχου και άδειας στην επιχείρηση του θανάτου. Τι ανέφερε εξοργισμένος ο πατέρας του θύματος.

Λούνα παρκ Χαλκιδικής - Αποκαλύψεις: Λειτουργούσε χωρίς άδεια και με ακατάλληλο χειριστή
-

Την ώρα που οι υπηρεσίες ρίχνουν η μία το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη για το θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως, για την άδεια λειτουργίας του λουνα πάρκα, σοκάρουν. Από 15 Μαΐου είχε ανοίξει και λειτουργούσε το λούνα παρκ χωρίς να έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης, ως όφειλε, γνωστοποίηση στο δήμο, για να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να λάβει άδεια. Στις 9 Ιουλίου η αστυνομία έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι η επιχείρηση λειτουργεί χωρίς άδεια και άμεσα ενημέρωσε τον δήμο για να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε ποτέ, με την δήμαρχο να επικαλείται την έλλειψη προσωπικού και την γραφειοκρατία των διαδικασιών. Ο δήμος τελικά προχώρησε στην σφράγιση μια μέρα μετά το θάνατο του παιδιού, ενώ και ο ΔΕΔΔΗΕ μόλις χθες Τετάρτη έκοψε το ρεύμα, βγάζοντας μάλιστα και τη “χελώνα”.

Ο χειριστής του παιχνιδιού ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ακόμη και συναδέλφων του, έβαζε τη μέγιστη ταχύτητα στο μηχάνημα “για πλάκα”, έχει Ποινικό Μητρώο, στο παρελθόν κατηγορήθηκε για κλοπές αυτοκινήτων και ενδοοικογενειακή βία, έχει συλληφθεί μια φορά κι έχει προσαχθεί έξι φορές.

Όλα αυτά προκάλεσαν και το ξέσπασμα του πατέρα του 19χρονου, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον χειριστή του παιχνιδιού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ξέρω ένα πράγμα: Ο εγκληματίας ο οποίος έσπαγε πλάκα με τις ζωές, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Έστειλα τα 4 παιδιά μου τέσσερις μέρες για διακοπές, και γύρισαν πίσω τα 3 παιδιά, τα 2 αρτιμελή και το ένα σακατεμένο»!

Είχε απορριφθεί από διαγωνισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα, το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε αποκλειστεί από πλειοδοσία για δημοτικό πανηγύρι στην Κοζάνη. Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα αλλά κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας για κάποια παιχνίδια είτε δεν υπήρχαν είτε είχαν λήξει. Πολλοί ήταν επίσης οι επισκέπτες που άφηναν τα τελευταία χρόνια αρνητική κριτική για την επιχείρηση στο Google, αναφέροντας θέματα ασφαλείας.

“Έλεγχος” μία μέρα πριν!

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, μία ημέρα πριν από το δυστύχημα στη Χαλκιδική, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι την επόμενη μέρα θα επισκεπτόταν τεχνικός για να ελέγξει τα μηχανήματα. Ο τεχνικός πράγματι επισκέφθηκε το λούνα παρκ την ημέρα του δυστυχήματος, ωστόσο περιορίστηκε σε μια επιφανειακή επιθεώρηση, χωρίς καν να θέσει σε λειτουργία τα παιχνίδια. Παρά τη βιαστική του επίσκεψη, έδωσε την έγκρισή του για τη λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα με παρόντα εργαζόμενο, ο τεχνικός περιηγήθηκε στο χώρο, συνομίλησε τηλεφωνικά, υπέγραψε κάποια έγγραφα και αποχώρησε. Ο εργαζόμενος, ο οποίος απασχολείται σε παρακείμενο λούνα παρκ υπό την ίδια ιδιοκτησία, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν συχνά παράπονα από επισκέπτες για τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του μοιραίου μηχανήματος. Παρά τις καταγγελίες, ο ιδιοκτήτης, αντί για την πρέπουσα λεπτομερή συντήρηση, η οποία περιγραφόταν αναλυτικά σε ανακοινώσεις της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρίας, προχωρούσε σε πρόχειρες επισκευές ή ακόμα και σε καλλωπιστικές παρεμβάσεις για να καλύψει τα προβλήματα.

Προειδοποιήσεις της Αστυνομίας

Το απόγευμα της Τετάρτης ήρθε στη δημοσιότητα έγγραφο με το οποίο το ΑΤ Κασσάνδρας, στις 09.07.2024 είχε ειδοποιήσει τον δήμο ότι η επιχείρηση δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια. Όπως αναφέρει το έγγραφο, ο έλεγχος της αστυνομίας είχε πραγματοποιηθεί στις 07.07, και το αποτέλεσμα του ελέγχου είχε επικολληθεί στο χώρο της επιχείρησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Πέθανε τουρίστρια σε χωριό λόγω απουσίας του αγροτικού γιατρού

Βραζιλία: Γυναίκα εκτοξεύτηκε από τρενάκι σε λούνα παρκ (εικόνες)

Ηράκλειο - Σαλμονέλα: Στην εντατική βρέφος και 10χρονο παιδί

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)