Πολιτική

10 Αυγούστου 2024 14:50

Κικίλιας: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την ανομβρία και την ξηρασία καθιστούν τις καιρικές συνθήκες επικίνδυνες

Κικίλιας: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς
-

Δύσκολη αναμένεται να είναι η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου στο μέτωπο της πυροπροστασίας, με τις αρχές να κρούουν καμπανάκι κιινδύνου για τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

«Από αύριο, Κυριακή, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά υψηλές και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Θα έχουμε συνδυασμό ισχυρότατων ανέμων 6, 7 και με ριπές 8 μποφόρ. Ανομβρία και ξηρασία, και για αυτόν τον λόγο, η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο», όπως φαίνεται και στον χάρτη», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και τη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως επισημαίνει «έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», και κάλεσε τους πολίτες «να είναι σε εγρήγορση και να επιδείξουν τεράστια υπευθυνότητα», γιατί, όπως τόνισε, «θα έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη εβδομάδα».

Σε ποιες περιοχές προβλέπεται αύριο ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψη Κινδύνου, ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για αύριο Κυριακή 11/8 σε: Αττική, κεντρική & νότια Εύβοια, Αργολίδα, περιοχές της Βοιωτίας και της Κορινθίας, Κρήτη. Παράλληλα, πολύ υψηλός και υψηλός κίνδυνος προβλέπεται στο σύνολο της νησιωτικής χώρας και σε πολλές περιοχές της.


Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοικογενειακή βία: Την έδειραν ο άνδρας, η πεθερά και η κουνιάδα της

Κρήτη: Κτηνοτρόφος πέθανε στο μαντρί του

Σπάρτη – Βιασμός 9χρονης από τον πατέρα της: Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)