Τεχνολογία

04 Αυγούστου 2024 17:57

Τουρκία - Instragram: Πόσο κοστίζει στη χώρα το κλείσιμο της εφαρμογής

Ο αποκλεισμός της εφαρμογής μετά το "κόψιμο" των δημοσιεύσεων που σχετίζονται με τον θάνατο του Ισμαήλ Χανίγια, φαίνεται να στοιχίζει στην Τουρκία.

Τουρκία - Instragram: Πόσο κοστίζει στη χώρα το κλείσιμο της εφαρμογής
-

Το κλείσιμο  Instagram στοιχίζει στην Τουρκία1,9 δις τουρκικές λίρες την ημέρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Υπηρεσίας Σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης (IPA) Bugra Gokce υπολογίζοντας το κόστος. Πάντως το Instagram φαίνεται σήμερα να λειτουργεί πλέον κανονικά, παρόλο που κανένα τουρκικό μέσο δεν κάνει αναφορά σε αλλαγή της απόφασης και υποχώρηση της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ANT1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, οφού υπολόγισε το κόστος για την Τουρκία από το κλείσιμο της πλατφόρας ο Gokce είπε: «Όταν κοιτάμε τα δεδομένα, ρωτάμε: Αυτό το πρόστιμο δόθηκε στο Instagram ή δόθηκε στην Τουρκία;». 

Επεσήμανε πως «το συνολικό μέγεθος του Πακέτο Δημοσίων Αποταμιεύσεων» ήταν 100 δισεκατομμύρια λίρες.Εάν το Instagram παραμείνει κλειστό μόνο για 52 ημέρες, η Τουρκία θα το χάσει όσο το πακέτο αποταμίευσης. Η απαγόρευση στο Instagram θα επηρεάσει τις οικονομίες της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης, της Προύσας και της Αττάλειας» .

Ανέφερε ότι «καθώς η απαγόρευση πρόσβασης στο Instagram επιμηκύνεται, η τουρκική οικονομία πλήττεται, οι τουρκικές εταιρείες πραγματοποιούν λιγότερες πωλήσεις, οι επιχειρήσεις στην Τουρκία υφίστανται απώλειες. Μόνο ο λαός μας θα πληρώσει το τίμημα για τα παράνομα βήματα που έγιναν. Η απαγόρευση του Instagram φτωχαίνει καθημερινά την Τουρκία».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πετρούνιας: “Χάλκινος” Ολυμπιονίκης ο “βασιλιάς των κρίκων” στο Παρίσι

Κορινθιακός Κόλπος: Εντοπίστηκε ο καπετάνιος του ιστιοπλοϊκού που έπλεε ακυβέρνητο

Χαλκιδική: Νεκρός ναυτικός σε πλοίο - Τον παρέσυρε φορτηγό με λυμένο χειρόφρενο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)