Κόσμος

01 Αυγούστου 2024 09:50

Χιου Έντουαρντς: Ο πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του BBC δηλώνει ένοχος για παιδική πορνογραφία

Ποιες οι κατηγορίες για τον Χιου Έντουαρτς, έναν από τους κύριους παρουσιαστές ειδήσεων  του BBC. Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Χιου Έντουαρντς: Ο πρώην παρουσιαστής ειδήσεων του BBC δηλώνει ένοχος για παιδική πορνογραφία
-

Ο Χιου Έντουαρντς, πρώην κορυφαίος παρουσιαστής ειδήσεων του BBC, ομολόγησε την ενοχή του την Τετάρτη για τρεις κατηγορίες για δημιουργία απρεπών εικόνων παιδιών καθώς παραδέχτηκε ότι είχε πρόσβαση σε φωτογραφίες που του έστειλε ένας άνδρας μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp.

Κατά τη διάρκεια μιας 26λεπτης ακρόασης στο Δικαστήριο του Westminster στο κέντρο του Λονδίνου, το δικαστήριο άκουσε ότι ένας ανώνυμος άνδρας επικοινώνησε με τον Έντουαρντς μέσω των social media και έστειλε εκατοντάδες σεξουαλικές εικόνες στο WhatsApp στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2022.

Από τις 377 σεξουαλικές εικόνες που στάλθηκαν, οι 41 ήταν άσεμνες εικόνες παιδιών. Επτά από αυτά ταξινομήθηκαν ως «κατηγορία Α», τα οποία ήταν τα πιο άσεμνα, με την εκτιμώμενη ηλικία των περισσότερων παιδιών μεταξύ 13 και 15 ετών, αν και ένα ήταν μεταξύ 7 και 9 ετών.

Η τελευταία άσεμνη εικόνα στάλθηκε τον Αύγουστο του 2021, μια ταινία «κατηγορίας Α» με ένα νεαρό αγόρι.

Ο άνδρας είπε στον Έντουαρντς ότι το παιδί ήταν «αρκετά νέο» και ότι είχε περισσότερες εικόνες που ήταν παράνομες.
Στη συνέχεια, ο Έντουαρντς του είπε να μην στείλει παράνομες εικόνες και δεν στάλθηκαν άλλες τέτοιες απρεπείς εικόνες, αν και το ζευγάρι συνέχισε να ανταλλάσσει νόμιμες πορνογραφικές εικόνες μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Ο Έντουαρντς, ο οποίος ήταν ο κύριος παρουσιαστής στις νυχτερινές ειδήσεις του BBC για δύο δεκαετίες και ηγήθηκε της κάλυψης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β' το 2022 καθώς και για τις ειδικές εκλογές, τέθηκε υπό κράτηση με εγγύηση μέχρι την προκαταρκτική ακρόαση του Σεπτεμβρίου. 16.

Παρουσιαστής BBC - Χιου Έντουαρντς

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών, αν και η εισαγγελία παραδέχτηκε ότι η ποινή με αναστολή μπορεί να είναι κατάλληλη.

Ο Έντουαρντς, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους εισοδηματίες του BBC, τέθηκε σε αναστολή τον Ιούλιο του 2023 για ξεχωριστές αξιώσεις που έγιναν πέρυσι. Αργότερα παραιτήθηκε για λόγους υγείας. Δεν είχε εμφανιστεί δημόσια μέχρι την ακρόαση της Τετάρτης.

Μιλώντας προς υπεράσπιση του Έντουαρντς, ο δικηγόρος Φίλιπ Έβανς είπε ότι δεν υπάρχει «καμία πρόταση» ότι ο πελάτης του «με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, δημιούργησε οποιαδήποτε εικόνα».

Ο Έντουαρντς, πρόσθεσε, «δεν κράτησε καμία εικόνα, δεν έστειλε καμία σε κανέναν άλλον και δεν αναζήτησε και δεν αναζήτησε παρόμοιες εικόνες από πουθενά αλλού». Πρόσθεσε ότι ο Έντουαρντς είχε προβλήματα «ψυχικής και σωματικής» υγείας και ότι «δεν είναι απλώς καλός, αλλά εξαιρετικός χαρακτήρας».

Ο εισαγγελέας Ίαν Χόουπ είπε στο δικαστήριο ότι οι «πραγματικές τύψεις» του Έντουαρντς ήταν ένας λόγος για τον οποίο θα μπορούσε να εξεταστεί η ποινή με αναστολή.

Καθορίζοντας τις πιθανές ποινές βάσει του νόμου, είπε ότι όπου υπάρχει η προοπτική αποκατάστασης, μια κοινοτική τάξη και πρόγραμμα θεραπείας σεξουαλικών παραβατών θα μπορούσε να θεωρηθεί εναλλακτική λύση στη φυλακή.

Ένας εκπρόσωπος της Εθνικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Σκληρότητας στα Παιδιά είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει «καμία αμφιβολία» για τη σοβαρότητα των εγκλημάτων του Έντουαρντς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η σέλφι που θα μείνει στην ιστορία

Τέμπη: Αποφυλακίστηκε ο σταθμάρχης

 Γάζα: Δημοσιογράφοι του Al Jazeera έγιναν στόχος βομβαρδισμού (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)