Κλίμα

29 Ιουλίου 2024 19:48

Λειψυδρία: Η Πικρολίμνη στο Κιλκίς... στέγνωσε (βίντεο)

Σεληνιακό τοπίο μοιάζει η περιοχή που κάποτε δέσποζε η πανέμρφη λίμνη στο Κιλκίς.

Λειψυδρία: Η Πικρολίμνη στο Κιλκίς... στέγνωσε (βίντεο)
-

Του Βαγγέλη Κοκολάκου

Τον κώδωνα του κινδύνου, κρούει η επιστημονική κοινότητα για την λειψυδρία στη χώρα μας.

Συνολικά 14 Δήμοι, έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Κιλκίς, η Πικρολίμνη που κάποτε ήταν πόλος έλξης για τα λασπόλουτρα της, πλέον έχει στεγνώσει.

Μια πανέμορφη λίμνη, ένας παράδεισος επί της γης κάποτε, μετατράπηκε σε δυστοπία. Σεληνιακό τοπίο θυμίζει η Πικρολίμνη του Κιλκίς.

Η στάθμη της λίμνης λόγω των συνθηκών που επικρατούν, χρόνο με το χρόνο μειωνόταν και σταδιακά έφτασε στη σημερινή της εικόνα, δηλαδή να μην έχει σταγόνα νερό και παιδιά να την χρησιμοποιούν για παιχνίδι.

Μπορεί η Πικρολίμνη να μην ήταν πηγή πόσιμου νερού ή να αξιοποιούνταν για το πότισμα των χωραφιών, η εικόνα της είναι ενδεικτική ωστόσο για την κατάσταση που επικρατει στο Κιλκις. Οι κάτοικοι της περιοχής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της λειψυδρίας, βλέπουν η στάθμη του νερού να πέφτει μέρα με τη μέρα σε ποτάμια και λίμνες, ζητούν άμεσα τη λήψη μέτρων, καθώς ανησυχούν για το μέλλον.

Λόγω της κατάστασης, ο δήμος Κιλκίς ζήτησε από τους κατοίκους να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ανακοίνωση του, υπάρχει ζήτημα επάρκειας.

Συνολικά 14 δήμοι της χώρας έχουν κηρυχθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μεταξύ αυτών είναι πέντε δήμοι της Κρήτης, η Σέριφος, η Σίφνος, η Λέρος, ο Πόρος, οι Σπέτσες, ο δήμος Σάμης στην Κεφαλονιά καθώς και περιοχές στην Κόρινθο, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Νεκροί από ισραηλινή επίθεση

Τροχαίο στη Λευκάδα: Σκοτώθηκε σε γενέθλιά του

Ισράηλ: Η απάντηση στον Ερντογάν και στη Χεζμπολάχ


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)