Υγεία

29 Ιουλίου 2024 10:04

Έβρος: Εξιτήριο για τον συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς

Βγήκε από το νοσοκομείο ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πότε ξεκινά η ΕΔΕ για το περιστατικό.

Έβρος: Εξιτήριο για τον συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς
-

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου πήρε ο 56χρονος Συνοριοφύλακας από το Σουφλί, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο 20 Ιουλίου από πυροβολισμούς οι οποίοι ρίχθηκαν απ’ την τουρκική πλευρά, στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Χρειάστηκε η χειρουργική επέμβαση για πάνω από δύο ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί αρχικά η κατάσταση του από την έντονη αιμορραγία λόγω του τραυματισμού στην κοιλιακή χώρα, από την σφαίρα η οποία έπληξε λεπτό έντερο και σπλήνα. Μια σφαίρα η οποία θα δώσει… εξηγήσει από ποιο όπλο προήλθε, αν δηλαδή ήταν πιστόλι κάποιου διακινητή ή πυροβόλα της τουρκικής  Στρατοχωροφυλακής ή στρατιωτικών.

Παραμένει λοιπόν στο σώμα του, είτε γιατί αν την αφαιρούσαν οι γιατροί μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές και να δημιουργούνταν νέος κίνδυνος για την υγεία του, είτε επειδή κρίθηκε απαραίτητο να αναρρώσει πλήρως, να δυναμώσει ο οργανισμός του και να αφαιρεθεί σε κάποιο από τα Στρατιωτικά νοσοκομεία Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Ξεκινά η ΕΔΕ για το περιστατικό

Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο συνοριοφύλακας έχει δώσει κατάθεση, όμως είναι βέβαιο πως, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα ξεκινήσει η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να εξεταστούν οι συνθήκες του επεισοδίου και του σοβαρού τραυματισμού, οι συνθήκες που αυτά συνέβησαν και φυσικά αν τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον τραυματία και τους άλλους συναδέρφους του, όσα προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Evros-news.gr

Ειδήσεις σήμερα:

“Κάλυψη”: Νέο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την 3η ημέρα

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο Πρόεδρος για τρίτη θητεία

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)