Κοινωνία

19 Ιουλίου 2024 18:48

Λήμνος: Άγνωστοι βανδάλισαν το Γεωλογικό Πάρκο του Φαρακλού (εικόνες)

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες σε ένα από τα πετρώματα έχουν χαράξει το όνομα του Τούρκου Kaya Kemal.

Λήμνος: Άγνωστοι βανδάλισαν το Γεωλογικό Πάρκο του Φαρακλού (εικόνες)
-

Σε μια εξοργιστική ενέργεια προχώρησαν άγνωστοι στην Λήμνο. Όπως αποτυπώνεται στον φακό του φωτογράφου Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη βανδάλισαν πετρώματα σε ένα από τα μοναδικά και σπάνια Γεωλογικά Πάρκα της Ελλάδας, αυτό του Φαρακλού.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook, σε ένα από τα πετρώματα έχουν χαράξει το όνομα του Τούρκου Kaya Kemal.

Λήμνος - Βανδαλισμοί

Λήμνος - Βανδαλισμοί

Αυτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, limnoslive.gr, προκάλεσε την οργή και τον εκνευρισμό των κατοίκων του νησιού μιας και αυτό το γεωλογικό πάρκο ανήκει στην τοπική πολιτιστική κληρονομιά και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πιο πολυφωτογραφημένα σημεία, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών της Λήμνου.

Λήμνος - Βανδαλισμοί

Λήμνος - Βανδαλισμοί

Χρονολογικά οι ιζηματογενείς αυτοί σχηματισμοί εντάσσονται στη γεωλογική περίοδο του Ανωτέρου Ηωκαίνου – Κατωτέρου Ολιγοκαίνου και αποτέθηκαν σε υποθαλάσσιο κανάλι πριν από 27-33 εκατομμύρια χρόνια, όπως αναφέρει στην περιγραφή του Πάρκου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Λήμνος - Βανδαλισμοί

Η ανάρτηση του Αλέξανδρου Λαμπροβασίλη

«Κρετίνοι τουρίστες, βανδαλίζουν ηφαιστιογενή πετρώματα σε γεωλογικό πάρκο στην Λήμνο.

Μάλιστα, όσο βρισκόμουν εκεί, ένα άλλο ζωντόβολο έδινε το καλό παράδειγμα στα παιδιά του, κοπανώντας με μια πέτρα τον βράχο, και του ‘βαλα τις φωνές, αλλά μιλούσα σε ντουβάρι και δεν συνεννοηθήκαμε…

Αυτά, σας αφήνω εδώ καθώς είμαστε σε περίοδο που τρέχει παραδάκι, οπότε ας μη σας ζαλίζω με ευαισθησιούλες και κουραφέξαλα επειδή εμένα πόνεσε η ψυχή μου που τα είδα. Με τις υγείες μας!

Υ.Γ. Βάλτε στο νου σας ωστόσο, πως πολλοί επισκέπτες που πάνε στον χώρο, θα φωτογραφίσουν και θα δημοσιεύσουν τα πετρώματα με τις ανοησίες των ηλιθίων χαραγμένες πάνω στο βράχο.

Cretinous tourists vandalize volcanic rocks in a geological park in Lemnos».

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία σε Κύπρο: μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα (βίντεο)

Microsoft: Επιδιορθώθηκε η αιτία του black out - Παραμένουν τα προβλήματα

Μπανγκλαντές - Φοιτητικές διαδηλώσεις: Νεκροί και χάος (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)