Υγεία

18 Ιουλίου 2024 16:37

Έλεγχος ΕΑΔ: Φαρμακείο πουλούσε ληγμένα φάρμακα για βρέφη

Ποιες άλλες παραβάσεις διαπίστωσαν κατά την "έφοδό" τους τα στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ποιες κυρώσεις θα υποστεί η ιδιοκτησία του φαρμακείου.

Έλεγχος ΕΑΔ: Φαρμακείο πουλούσε ληγμένα φάρμακα για βρέφη
-

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κατόπιν υποβολής επώνυμης καταγγελίας σχετικά με πώληση ληγμένου φαρμακευτικού σκευάσματος για βρέφη, διενήργησε έλεγχο σε ιδιωτικό φαρμακείο του νομού Αττικής με αντικείμενο τη διαπίστωση της τήρησης των κανόνων ορθής φύλαξης και διάθεσης φαρμάκων και λοιπών προϊόντων καθώς και της διαδικασίας απόσυρσης των ληξιπρόθεσμων φαρμάκων.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας και των υποχρεώσεων των συμβεβλημένων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. φαρμακοποιών. Ειδικότερα, βρέθηκαν:

  • 7 κουτιά ληγμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία δεν φυλάσσονταν σε ξεχωριστό χώρο αποθήκευσης. Εξ αυτών τα 4 αφορούσαν στο αναφερόμενο στην καταγγελία, σκεύασμα για βρέφη
  • 23 κουτιά φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων από τα οποία είχαν αποκολληθεί οι ταινίες γνησιότητας, χωρίς να έχουν παραδοθεί στους ασφαλισμένους, αν και είχε προηγηθεί η εκτέλεση των συνταγών και
  • 4 ανεκτέλεστες ηλεκτρονικές συνταγές

Η έκθεση ελέγχου διαβιβάσθηκε στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθηνών για αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών, και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Ε.Ο.Φ. για την επιβολή διοικητών κυρώσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτες: Ηλικιωμένη έγινε “δόλωμα” σε παγίδα για... “αστυνομικούς”!

Ρεύμα: Η επιδότηση και η άνοδος της τιμής - Οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις

6ημερη εργασία: Πόσοι εργοδότες ζήτησαν έκτακτη βάρδια από το προσωπικό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)