Κοινωνία

10 Ιουλίου 2024 12:32 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιουλίου 2024 20:08

Ζακ Κωστόπουλος - Εφετείο: Οι ποινές για μεσίτη και κοσμηματοπώλη

Ποια είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε β' βαθμό στους δύο άνδρες για τις πράξεις τους τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Πλατεία Ομονοίας. Το χρονικό της πρωτόδικης εκδίκασης.

Ζακ Κωστόπουλος - Εφετείο: Οι ποινές για μεσίτη και κοσμηματοπώλη
-

Κάθειρξη 5 χρόνια στον κατηγορούμενο Σπύρο Δημόπουλο και 6 χρόνια στον κατηγορούμενο Θανάση Χορταριά για θανατηφόρα σωματική βλάβη, είναι η απόφαση την οποία έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη στη συνεδρίαση β’ βαθμού (έφεση) για την υπόθεση της θανάτωσης του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 στην Πλατεία Ομονοίας. Έτσι, και δεδομένου δεν χορηγήθηκε άλλη αναστολή, ο Χορταριάς μετάγεται στην φυλακή για κάθειρξη και ο Δημόπουλος στο σπίτι του για περιορισμό, προκειμένυο ο καθένας τους να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής τους - αφαιρουμένων, δηλαδή, των μηνών οι οποίοι έχουν ήδη εκτιθεί μέχρι στιγμής.

Η πρωτόδικη ετυμηγορία του ποινικού δικαστηρίου, η οποία είχε εκδοθεί στις 3 Μαΐου 2022, ήταν ενοχή και των δύο κατηγορουμένων με ποινές κάθειρξης 10 χρόνια για κάθε έναν. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, για τον Δημόπουλο (τον κοσμηματοπώλη) είχε προτείνει να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διένυε το 77ο έτος. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το δικαστήριο, γεγονός που οδήγησε τον Χορταριά (τον μεσίτη) στη φυλακή. Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας, καθώς και οι δύο δεν είχαν επιδείξει καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους. Οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες με πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η πρόεδρος της έδρας, που ήταν της άποψης ότι πρέπει να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο Χορταριάς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφότου το αίτημά του για αναστολή της ποινής έγινε δεκτό, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή της.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μαφία της Μυκόνου” - Άρειος Πάγος: Εντολή έρευνας για αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: Ασθενής βίασε νοσηλευόμενη σε θεραπευτικό κέντρο

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)