Πολιτική

20 Ιουνίου 2024 21:00 Τελευταία ενημέρωση : 28 Ιουνίου 2024 13:58

Τζον Σαρμπάνης: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Τζον Σαρμπάνης για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο.

Τζον Σαρμπάνης: Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

Για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, την Τουρκία και την απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο Κογκρέσο, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου, ο Τζον Σαρμπάνης, που βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του Αμερικανικού Κολεγίου.

Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής εκτίμησε, πως η αναμέτρηση Μπάιντεν -Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, θα κριθεί στο νήμα.

Όπως είπε σχετικά με τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ: "Θα είναι μία σκληρή μάχη τον Νοέμβριο. Αυτό αντικατοπτρίζει το πόσο διχασμένο είναι το έθνος".

Σχετικά με το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών θα επηρρεάσει τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, που είναι σε πολυ καλά επίπεδα τώρα, ανέφερε: "Είμαι αισιόδοξος πως οι τωρινές διμερείς σχέσεις είναι ισχυρές και μακροπρόθεσμες. Στηρίζονται σε κοινές αξίες, κοινά ενδιαφέροντα και αυτό δεν επηρρεάζεται από το ποιος θα είναι στον Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος και σε ερώτηση αν τώρα η Ελλάδα θα χάσει έναν πολιτικό σύμμαχο στο Κογκρέσο, δήλωσε: "Πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να είναι σίγουρη οτι υπάρχει μία ομάδα νομοθετών στο Κογκρέσο, φιλλελήνων που κατανοούν τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών και θέλουν να παραμείνει ισχυρός".

Σχετικά με τα F-16 που ζητά η Τουρκία, είπε ότι "Πιστέυω ότι οι Αμερικανοί νομοθέτες και η διοίκηση θα δώσουν μεγάλη προσοχή στο πώς αντιδρά η Τουρκία στην ευκαιρία αυτή.Εάν συνεχίσουν σε έναν δρόμο σεβασμού, θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν όχι, θα υπάρξει επαναξιολόγηση".

Μετά από μια 18χρονη διαδρομή ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής υποστηρίζει πως η μεγαλύτερη πολιτική κληρονομιά του είναι το πόσο σκληρά εργάστηκε για τους ψηφοφόρους του. Σημειώνει επίσης ότι η απόφασή του να αφήσει το Κογκρέσσο χωρίς "Σαρμπάνη", έπειτα από μισό αιώνα, δεν σημαίνει ότι αποχωρεί από την δημόσια σφαίρα.

Παρακολουθήστε εδώ όλη την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πολ Σαρμπάνης στον ΑΝΤ1:


Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Παράταση μέτρων για τις τιμές και αλλαγές στους ελέγχους

Δημογλίδου: Ο Λύτρας πήγε την γυναίκα του στο νοσοκομείο μαζί με το παιδί τους (βίντεο)

Επίθεση σε εθελοντές στην Πάρνηθα: Συνελήφθησαν 5 άτομα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)