Νέα

26 Ιουνίου 2014 18:57

LIVE: ΗΠΑ-Γερμανία και Πορτογαλία-Γκάνα

Μια ισοπαλία βολεύει Αμερικανούς και Γερμανούς, μιας κι έτσι προκρίνονται και αφήνουν εκτός την Γκάνα και την Πορτογαλία.

-

Η Γερμανία προηγείται των ΗΠΑ με 1-0, ενώ η Πορτογαλία κερδίζει την Γκάνα 2-1 στο άλλο ματς του 7ου Ομίλου. 

ΗΠΑ-Γερμανία: 0-1

Πολλά ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για τη βολική ισοπαλία στο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Το σενάριο ενισχύει το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έχουν Γερμανό προπονητή. Στον πάγκο της Εθνικής ΗΠΑ κάθεται ο Γιούργκεν Κλίνσμαν, ο οποίος είναι φίλος με τον Γιοακίμ Λεβ.

Υπό βροχή διεξάγεται το ματς, με τους Γερμανούς να έχουν την πρωτοβουλία, αλλά τους Αμερικανούς να χάνουν την πρώτη καλή ευκαιρία. Στο 22ο λεπτό φαλτσαριστό σουτ του Ζούσι φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Νόιερ.

Ο Μίλερ στο 55' ανοίγει το σκορ με διαγώνιο σουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπέσλερ, Τζόνσον, Γκονζάλες, Μπίσλεϊ, Μπράντλεϊ, Ζούσι (83' Γέντλιν), Μπέκερμαν, Ντέιβις (59' Μπεντόγια), Τζόουνς, Ντέμπσεϊ.

Γερμανία: Νόιερ, Μερτεσάκερ, Χούμελς, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κρος, Σβάινστάιγκερ (76' Γκέτσε), Λαμ, Ποντόλσκι (46' Κλόζε), Μίλερ, Οζίλ.

 

Πορτογαλία-Γκάνα: 2-1

Οι δύο ομάδες διατηρούν μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση, υπό την προϋπόθεση να μη μείνουν στο Χ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τη Γερμανία.

Μόλις στο 5ο λεπτό οι Πορτογάλοι φθάνουν κοντά στο γκολ, όταν σέντρα-σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκει το δοκάρι. Με αυτογκόλ του Μπόι οι Ίβηρες προηγήθηκαν με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Οι Γκανέζοι ισοφάρισαν στο 57' με τον Γκιάν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει προβάδισμα στην Πορτογαλία στο 80ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Μπέτο, Πέπε, Περέιρα (62' Βαρέλα), Άλβες, Βελόζο, Μουτίνιο, Αμορίμ, Καρβάλιο, Έντερ (69' Βιερίνια), Ρονάλντο, Νάνι.

Γκάνα: Νταουντά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ, Μενσά, Αντρέ Αγιού (81' Βακασό), Ατσού, Ραμπιού (76' Άκουα), Αγκιεμάνγκ-Μπαντού, Ουαρίς (71' Τζόρνταν Αγιού), Γκιάν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)