Νέα

23 Ιουνίου 2014 11:10

Σε στημένα παιχνίδια εμπλέκει δημοσίευμα την Γκάνα

Στοιχεία που ενοχοποιούν την Εθνικής Ομάδας της Γκάνα για χρηματισμό έρχονται στο φως της δημοσιότητας , από την Daily Telegraph και το Channel 4.

-

Μετά από έξι μήνες ερευνών η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και το κανάλι Channel 4 αποκαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ποδοσφαιριστές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής ομάδας της Γκάνα, έκλειναν συμφωνίες με συνδικάτο που διαμορφώνει αποτελέσματα αγώνων. Τα ποσά που διακινήθηκαν στις συναλλαγές τους φτάνουν τις 170.000 δολάρια.

Η βρετανική ιστοσελίδα μεταδίδει οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γκάνα, Ομπέντ Ενκιτιά, μαζί με πιστοποιημένο ατζέντη της FIFA διαπραγματεύονται το στήσιμο των αγώνων της Εθνικής, με δήθεν εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας η οποία φέρεται να επιθυμεί να αγοράσει τα δικαιώματα φιλικών παιχνιδιών της ομάδας.

 «Μπορείτε να έρθετε σε εμάς και να μας πείτε πως θέλετε να έρθει το αποτέλεσμα», είναι η αποκαλυπτική φράση του ποδοσφαιρικού ατζέντη, Κρίστοφερ Φορσάιθ. «Θα πρέπει να δώσετε κάτι και στους διαιτητές καθώς θα κάνουν αρκετή δουλειά για εσάς», λέει σε άλλο σημείο ο Ομπέντ Ενκιτιά.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν τη διαταγή για έρευνα, από μέρους της FIFA, η οποία αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Με κυρώσεις απειλεί η Γκάνα

Σε έρευνα όμως προχωρά και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Γκάνα, για τα δύο πρόσωπα που φέρονται να πρωταγωνιστούν στις διαπραγματεύσεις του βίντεο.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι ουδέποτε η ομοσπονδία μας υπέγραψε το συμβόλαιο που προσφέρθηκε, αφού περιμέναμε την ανταπόκριση από την αρμόδια επιτροπή που θα εξέταζε το έγγραφο. Η υπόθεση έχει ήδη αναφερθεί και στη FIFA και θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις αν ευσταθούν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γκανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)