Γήπεδα

30 Μαΐου 2014 12:15

Στάδιο Μαρακανά

Το πιο διάσημο στάδιο του κόσμου, το θρυλικό Μαρακανά, στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα ζήσει μεγάλες στιγμές στο παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

-

Το στάδιο που χτίστηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να φιλοξενήσει τους περισσότερους αγώνες της εθνικής Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, ανακαινίστηκε και θα φιλοξενήσει σημαντικές αναμετρήσεις και στο Μουντιάλ του 2014, που φιλοξενεί ξανά η Βραζιλία.

Το θρυλικό Μαρακανά, που έχει συνδεθεί με μια πικρή στιγμή για τους Βραζιλιάνους, τον τελικό του Μουντιάλ του ’50 όπου γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Ουρουγουάη, θα φιλοξενήσει τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.

Τον τελικό εκείνο παρακολούθησαν περίπου 200 χιλιάδες θεατές. Παρά το γεγονός πως η χωρητικότητά του μειώθηκε πλέον αισθητά, (76.804 θεατές) παραμένει το μεγαλύτερο στάδιο της Βραζιλίας και διατηρεί τον σχεδιασμό του.

Μπορεί όλοι να το γνωρίζουμε ως Μαρακανά, όμως το στάδιο ονομάζεται Μάριο Φίλιο, προς τιμής ενός βραζιλιάνου δημοσιογράφου.

Εκτός από τον τελικό του Μουοντιάλ, το Μαρακανά θα φιλοξενήσει ακόμη ένα παιχνίδι των προημιτελικών, ένα της φάσης των 16 και τα ματς: Αργεντινή-Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισπανία-Χιλή, Βέλγιο-Ρωσία και Εκουαδόρ-Γαλλία.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)