Νέα

28 Μαΐου 2014 23:27

Ώρα… για γκολ!

Οι διαιτητές στο Μουντιάλ της Βραζιλίας δε θα έχουν διλήμματα για το αν η μπάλα πέρασε ή δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος, απλά θα κοιτάνε το ρολόι τους.

-

Σε αυτό το Μουντιάλ δε χωρούν διλήμματα του στυλ «πέρασε ή δεν πέρασε η μπάλα τη γραμμή»… Σε επίμαχες φάσεις, όπου μέχρι σήμερα δεν είχε ξεκάθαρη άποψη για τον αν ολόκληρη η μπάλα πέρασε τη γραμμή, πλέον θα αρκεί να κοιτάξει το ρολόι του, προκειμένου να σιγουρευτεί εάν πρέπει να δείξει τη σέντρα.

Η γερμανική εταιρεία Goal Control επιλέχθηκε από την FIFA ως ο «επίσημος πάροχος τεχνολογίας γραμμής τέρματος». Την Τετάρτη Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παρουσίασαν το νέο ατού που θα έχουν οι διαιτητές στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το σύστημα αποτελείται από 14 κάμερες, επτά για κάθε τέρμα, που στοχεύουν τη γραμμή της εστίας από διαφορετικές γωνίες. Χρησιμοποιώντας τρισδιάστατη τεχνολογία απεικόνισης, αναγνωρίζει εάν ολόκληρη η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή και σε περίπτωση που υπάρχει γκολ, στέλνει σχεδόν αμέσως ειδοποίηση στο ρολόι του διαιτητή.

Παραδόξως, στη Γερμανία οι σύλλογοι των δύο μεγάλων κατηγοριών επέλεξαν να μην εισάγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο στους αγώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, δεν είχε μετρήσει κανονικό γκολ της Ντόρτμουντ και τελικά η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-0.

Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι φωνές για εισαγωγή ακόμη και συστήματος video replay, προκειμένου οι διαιτητές να μην υποπίπτουν σε λάθη που πολλές φορές αλλοιώνουν αποτελέσματα.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)