Εκδηλώσεις

22 Μαΐου 2018 14:11

Ενημερωτική δράση “Μαθαίνοντας τον άλλον”

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον διάλογο...

Ενημερωτική δράση “Μαθαίνοντας τον άλλον”
-

(Μαθαίνω (ρ. μεταβατικό και αμετάβατο): Γνωρίζω, αφομοιώνω, πληροφορούμαι, διδάσκω… ο Άλλος: ο έτερος, ο αλλιώτικος, ο διαφορετικός, ο ξένος…)

Στο Ελληνικό Κέντρο Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης, θεωρώντας ότι για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων είναι αναγκαία η γνωριμία του Άλλου και η άμβλυνση των κοινωνικών στερεοτύπων, διοργανώνει την ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ», με στόχο τον κοινωνικό διάλογο, πάνω στο ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού, η Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου, όπου θα συνεκτεθούν, η έκθεση ζωγραφικής "Με το βλέμμα στο Χάρτη", του εικαστικού Γιάννη Χρηστάκου, σε μια διαδραστική «συνύπαρξη & συνομιλία» με την έκθεση φωτογραφίας "Το άλλο πρόσωπο, του Σπύρου Βαγγελάκη".

ΕΚΘΕΣΗ - ΜΑΡΟΥΣΙ - ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Μέσα από διαφορετικά εικαστικά εργαλεία, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν, με τη δική τους ματιά, τις διαφορετικές όψεις του προσφυγικού φαινομένου. Στην αέναη μετακίνηση των πληθυσμών, ως υπερβατική αποτύπωση στο ταμπλό του χάρτη, σε αντιδιαστολή με το δραματικό στοιχείο του πρόσφυγα, ως ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα από τον φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία αναγνωρίζοντας την ανάγκη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον διάλογο και απαντάει στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης συνύπαρξης και της κοινωνικής συνοχής.

Πρόγραμμα έκθεσης - πινακάκι

ΕΚΘΕΣΗ - ΜΑΡΟΥΣΙ - ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)