Σινεμά

12 Φεβρουαρίου 2017 20:32

Η Ελληνίδα που διεκδικεί το Όσκαρ μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη για το Προσφυγικό, με τίτλο “4,1 μίλια”, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση της εφημερίδας New York Times.

Η Ελληνίδα που διεκδικεί το Όσκαρ μιλάει στον ΑΝΤ1 (βίντεο)
-

To ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας φοιτήτριας στο Μπέρκλεϊ, Δάφνης Ματζιαράκη, με τίτλο “4.1 Miles”, η οποία έχει θέμα το Προσφυγικό, βρίσκεται στις υποψηφιότητες των Όσκαρ στην κατηγορία “Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους”.  

Οι Times της Νέας Υόρκης παρουσίασαν το ντοκιμαντέρ στα γραφεία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στον κόσμο. Την προβολή προλόγισε ο διάσημος αρθρογράφος της εφημερίδας, Νίκολας Κριστόφ, ο οποίος μίλησε στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, για τη δύναμη των εικόνων αυτού του ντοκιμαντέρ, ενώ παράλληλα εξήρε το έργο των Ελλήνων διασωστών του Αιγαίου.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις δραματικές επιχειρήσεις του Λιμενικού στη Λέσβο και του κυβερνήτη Κυριάκου Παπαδόπουλου, να σώσουν τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές του ελληνικού νησιού από τα τουρκικά παράλια.

Το ντοκιμαντέρ “4,1 μίλια” έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στις ΗΠΑ και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους και οργανώσεις που θέλησαν να βοηθήσουν στην υποδοχή προσφύγων στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Παράλληλα έχει γίνει ένα εργαλείο πολιτικής ευαισθητοποίησης σε μια περίοδο που η πρόθεση του Αμερικανού Πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων προσφύγων στην Αμερική έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)