Lifestyle

09 Οκτωβρίου 2014 12:45

WakeUpCall: αγουροξυπνημένοι celebrities η νέα φρενίτιδα στο Ιντερνέτ

Μετά το Ice Bucket Challenge ήρθε μία νέα τρέλα να «χτυπήσει» τα social media για καλό σκοπό.

-

To Ice Bucket Challenge έγινε παγκόσμια «επιδημία» την οποία ξεκίνησαν διάσημοι με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τη νόσο της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS) και να ενθαρρύνουν τις δωρεές για την έρευνα.

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Χιλιάδες ανά τον κόσμο χρήστες του διαδικτύου παραδειγματίστηκαν και άρχισαν να "αυτομπουγελώνονται" με παγωμένο νερό.

Τώρα, ξεκινάει στο διαδίκτυο μέσω Twitter, μια νέα καμπάνια, που όμως είναι λιγότερη επίπονη. Η νέα τρέλα των celebrities  λέγεται  #wakeupcall (ελληνιστί: Κλήση Αφύπνισης) και καλεί προσωπικότητες από όλο τον κόσμο να φωτογραφίσουν τους εαυτούς τους μόλις ξυπνήσουν με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για λογαριασμό της Unicef τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία. Κάθε φωτογραφία συνοδεύεται από μια δωρεά στη UNICEF η οποία εκτιμά πως 6,5 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εν μέσω πολεμικών συρράξεων στη Συρία το τελευταίο διάστημα.

Στη νέα φιλανθρωπική καμπάνια ήδη έχουν λάβει μέρος στην πρόκληση η Ναόμι Κάμπελ, ο Στίβεν Φράι, ο Τομ Χίντλεστον, η Νίκι Χίλτον και ο Ντέιβιντ Μόρισεϊ. 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)