Ταξίδια

10 Αυγούστου 2014 13:00

Η άγνωστη μαγεία της Χίου

Ως το «μαγικό νησί» που δεν γνωρίζουμε, μας… συστήνει τη Χίο η Huffington Post.

-

 


Νέους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα συνεχίζει να συστήνει στους αναγνώστες της η Huffington Post, που μετά την Αίγινα διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο ένα ακόμη ελληνικό νησί που θεωρεί ότι δεν έχει λάβει την προβολή που του αξίζει.

Ο λόγος για τη Χίο, που χαρακτηρίζεται ως το πιο μαγικό νησί της Ελλάδας, και είναι κυρίως γνωστή για τον πολιτισμό της και την παραγωγή μαστίχας.

Η αμερικανική ιστοσελίδα αφού κάνει εκτενή αναφορά στις χρήσεις της μαστίχας, «γνωστή ως ένα "δάκρυ" που ευχαριστεί, αρωματίζει, ανακουφίζει και θεραπεύει», αλλά και στα προϊόντα του νησιού που μπορεί κανείς να απολαύσει, στη συνέχεια ξεναγεί τους αναγνώστες της στις ομορφιές του νησιού.

Μεταξύ άλλων, η Huffington Post αναφέρεται και στο μεγαλύτερο Μαστιχοχώρι της Χίου, το Πυργί, όπου τα κτίρια είναι διακοσμημένα με γεωμετρικά μοτίβα, «όμοια με τα οποία δεν έχετε ξαναδεί». Ξεχωριστή αναφορά και στη Νέα Μονή Χίου, ένα παλαιό ιστορικό μοναστήρι το οποίο το 1990 ανακηρύχθηκε μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.





12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)