Γενικά

10 Απριλίου 2014 18:00

Ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή με την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον

Ο σκηνοθέτης του «Τιτανικού» και του «Avatar» ενώνει τις δυνάμεις του με αστέρες του Χόλιγουντ σε ένα ντοκιμαντέρ που καθηλώνει.

-

«Years of Living Dangerously», ή αν προτιμάτε «Τα χρόνια του ζην επικινδύνως», ονομάζεται η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ εννέα επεισοδίων για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, που φέρει την υπογραφή του Τζέιμς Κάμερον.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επιστράτευσε μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ για τα γυρίσματα και μεταξύ των αστέρων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του ήταν ο Χάρισον Φορντ, ο Μαντ Ντέιμον, ο Ντον Τσιντλ, η Τζέσικα Άλμπα. Μαζί με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο Τζέιμς Κάμερον ανέλαβε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ.

Από τα αποψιλωμένα δάση της Ινδονησίας, μέχρι το «στραγγισμένο» από την ξηρασία Τέξας, το ντοκιμαντέρ «Years of Living Dangerously» φέρνει στο προσκήνιο το σημαντικό θέμα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο είχε μείνει περιθώριο τα τελευταία χρόνια, μετά το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του 2006 «Μία άβολη αλήθεια».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)