Εκδηλώσεις

26 Σεπτεμβρίου 2018 11:41

To Oktoberfest της Θεσσαλονίκης!

Η μεγαλύτερη γιορτή των Γερμανών έρχεται στη «νύμφη του Θερμαϊκού», κατευθείαν από το Μόναχο…

To Oktoberfest της Θεσσαλονίκης!
-

Με λουκάνικα, κότσι και χιλιάδες λίτρα μπύρας θα γιορταστεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου το «Oktoberfest», στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας, που –πέρα από τα εκατομμύρια επισκέπτες τους οποίους προσελκύει στο Μόναχο- κάθε χρόνο μαγνητίζει χιλιάδες κόσμου, μικρούς και μεγάλους, στη Γερμανική Σχολή, στην περιοχή της Πυλαίας.

Οι επισκέπτες του «Oktoberfest», από τις 11 το πρωί έως και αργά το βράδυ του Σαββάτου, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα βασισμένα σε αυθεντικές γερμανικές συνταγές και να απολαύσουν πολλά είδη μπύρας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και ξεναγήσεις στους χώρους της Γερμανικής Σχολής.

Το «Oktoberfest» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνεται από τον Σύλλογο Φίλων της Γερμανικής Σχολής και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής και το Αυστριακό Προξενείο. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται πως στους ρυθμούς του Oktoberfest, του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπύρας του κόσμου, κινείται από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και το Μόναχο. Το Oktoberfest του Μονάχου προσελκύει περίπου έξι εκ. επισκέπτες κάθε χρόνο, πολλοί εκ των από το εξωτερικό.

Το φεστιβάλ, το οποίο κάθε χρόνο διαρκεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, καθιερώθηκε από το 1810, στο πλαίσιο των εορτασμών του γάμου του τότε πρίγκιπα και αργότερα βασιλέα της Βαυαρίας Λουδοβίκου του Α’ με τη Θηρεσία της Σαξωνίας – Χίλντμπουργκχάουζεν.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)