Υγεία

25 Νοεμβρίου 2014 19:29

Επαναστατική επέμβαση διπλής μεταμόσχευσης χεριών

Ένας 40χρονος Αμερικανός, που υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση άνω άκρων, ευχαρίστησε τους γιατρούς σε μία συναισθηματικά φορτισμένη συνέντευξη Τύπου.

-

«Σουρεαλιστική» χαρακτηρίζει την αλλαγή στη ζωή του, ο 40χρονος Γουίλ Λάουτσενχάιζερ, ο οποίος τον περασμένο μήνα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση χεριών σε κλινική της Βοστόνης.

Ο 40χρονος έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 2011, μετά από μία σοβαρή στρεπτοκοκκική λοίμωξη.

Χάρη στη δωρεά της οικογένειας ενός άγνωστου δότη, οι γιατροί τον υπέβαλαν σε μία πολύωρη χειρουργική επέμβαση για διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων, η οποία του άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας…

Εμφανώς συγκινημένος, ο Λάουτσενχάιμερ ευχαρίστησε τους γιατρούς του Brigham & Women’s Hospital στη Βοστόνη, καθώς και τους συγγενείς του δότη για τα δώρα ζωής.

Για την ώρα, η κίνηση των νέων άκρων είναι περιορισμένη, όμως οι γιατροί αισιοδοξούν πως θα βελτιωθεί σημαντικά με την κατάλληλη αποκατάσταση.

Όσο για τον 40χρονο, ονειρεύεται να επιστρέψει σύντομα στην εργασία του ως καθηγητής κινηματογραφικών παραγωγών στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)