Κλίμα

Χθες 12:11 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 20:41

Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία

Δραματικές είναι οι περιγραφές των περιπατητών για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η άτυχη γυναίκα. Κλειστό παραμένει το Φαράγγι. Αυτοψία του Ευθύνη Λέκκα για την ασφάλεια των διαβατών.

Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία
-

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων από την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, έπειτα από πτώση βράχου.

Η ξαφνική νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να αποκολληθεί βράχος και να καταπλακώσει τη νεαρή γυναίκα, η οποία λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

«Πυροσβέστες με δυνάμεις του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. μετέφεραν την αλλοδαπή στην Αγία Ρουμέλη. Στη συνέχεια παρελήφθη από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και διεκομίσθη στην 115 Π.Μ. του Στρατιωτικού Αεροδρομίου Σούδας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο την μετέφερε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων», αναφέρει η Πυροσβεστική.

Φαράγγι - Σαμαριά - νεκρή τουρίστρια

Το φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό για προληπτικούς λόγους ενώ αυτοψία πορογραμματίστηκε για σήμερα από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και Καθηγητή Τεκτονικής, Ευθύμη Λέκκα.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ, ο φορέας που έχει την ευθύνη διαχείρησης του Φαραγγιού της Σαμαριάς, σε ανακοίνωση του αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Φαράγγι της Σαμαριάς έγινε σκηνικό τραγωδίας, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις που κόστισαν τη ζωή σε μία επισκέπτρια. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: «Ακούσαμε δύο μπαμ και...»

Στο Λιμάνι Σφακίων μεταφέρθηκαν στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης οι περιπατητές που διέσχιζαν το Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν μια ισχυρή νεροποντή προκάλεσε την πτώση βράχου και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της τουρίστριας.

Οι επισκέπτες έφτασαν στο λιμάνι των Σφακίων συγκλονισμένοι, μη μπορώντας να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.

Όπως τονίζουν, δεν υπήρχαν ενδείξεις για βροχόπτωση και όταν ξεκίνησαν την πεζοπορία τους ο καιρός ήταν καλός. Ωστόσο, όπως αναφέρουν ξαφνικά ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα. Ήταν τότε που αποκολλήθηκε ο βράχος και καταπλάκωσε το πόδι της νεαρής περιπατήτριας, η οποία λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία.

Φαράγγι - Σαμαριά - νεκρή τουρίστρια

«Είδα το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας. Ήταν καταιγίδα. Μια καταιγίδα κατέστρεψε μια γέφυρα κι από εκεί ξεκίνησαν όλα. Τραυματίστηκε θανάσιμα μια νέα γυναίκα», δήλωσε ένας άνδρας.

Όπως τονίζουν, όσοι βρίσκονταν εκεί προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία και στη συνέχεια να επαναφέρουν τη γυναίκα, ωστόσο είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

«Μια γυναίκα ήταν αναίσθητη, προσπάθησαν να την επαναφέρουν, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Είχε σπάσει το πόδι της, ήταν χωρίς αισθήσεις, δυστυχώς. Η διασωστική ομάδα ήρθε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.», ανέφερε περιπατητής.

Φαράγγι - Σαμαριά - νεκρή τουρίστρια

«Πρέπει να ήταν εκεί για κάμποσο. Πάνω από δέκα λεπτά. Δεν ξέρω ποιος ήταν μαζί της, εγώ ήμουν με την οικογένειά μου και περνούσαμε από το σημείο, είδαμε τους νοσηλευτές να είναι εκεί.», τόνισε ένας άλλος.

«Δύο φορές ακούσαμε μεγάλο μπαμ. Την είδαμε την γυναίκα, όταν ήταν όλοι τριγύρω και προσπαθούσαν να την επαναφέρουν. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Όταν μπήκαμε στο Φαράγγι είχε καλό καιρό», δήλωσε μια περιπατήτρια.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλγα Κεφαλογιάννη για τα χαλιά των 17980 ευρώ: Η ανανέωση του γραφείου άργησε 15 χρόνια

Ραγκούσης - Τζάκρη: Το bullying, η λάσπη και οι αποδείξεις (βίντεο)

Κόκκινα δάνεια - Κακλαμάνης: Οι 11, οι νέες παρεμβάσεις και το “κάρφωμα” στον Χατζηδάκη (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)