FLife

07 Σεπτεμβρίου 2024 23:03

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ - Αναλυτικά οι νικητές

Φεστιβάλ Βενετίας: Χρυσός Λέοντας για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ - Αναλυτικά οι νικητές

-

Η 81η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε μετά από 11 μέρες το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου.

Η κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού απένειμε τον Χρυσό Λεόντα στον Ισπανό Πέδρο Αλμοδόβαρ, προσφέροντάς του στα 74 χρόνια του ένα από τα πολυτιμότερα βραβεία της σπουδαίας καριέρας του.

Η ταινία "The Room Next Door" είναι η 23η του διάσημου Ισπανού σκηνοθέτη, αλλά και το πρώτο μεγάλο έργο του στα αγγλικά. Ο ίδιος σκηνοθετεί τη Βρετανίδα ηθοποιό Τίλντα Σουίντον και την Αμερικανίδα συνάδελφό της Τζούλιαν Μουρ σε μια ιστορία υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ιταλική ταινία "Vermiglio", ενώ το "Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής" ο "Απρίλιος" της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι.

Ο Γάλλος Βενσάν Λιντόν ήταν αυτός που κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας" στο 81ο Φεστιβάλ της Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία "The Quiet Son", ενώ η Αυστραλοαμερικανίδα Νικόλ Κίντμαν κέρδισε το βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας" για την ταινία "Babygirl".

Δείτε επίσης! Θρήνος για τη Νικόλ Κίντμαν: Πέθανε η μητέρα της πριν την βράβευσή της στο "Φεστιβάλ Βενετίας"

Αναλυτικά οι νικητές της 81ης Μόστρα

  • Χρυσός Λέοντας καλύτερης ταινίας: "The Room Next Door" του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Ισπανία)
  • Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο βραβείο της Επιτροπής: "Vermiglio" της Μάουρα Ντελπέρο (Ιταλία - Γαλλία - Βέλγιο)
  • Αργυρός Λέοντας καλύτερης σκηνοθεσίας: "The Brutalist" του Μπρέιντι Κόρμπετ (Βρετανία)
  • Coupe Volpi καλύτερης γυναικείας ερμηνείας : Νικόλ Κίντμαν στο "Babygirl" της Χαλίνα Ρέιν (ΗΠΑ)
  • Coupe Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας: Βενσάν Λιντόν στο "The Quiet Son" των Ντελφίν Κουλέν και Μιριέλ Κουλέν (Γαλλία)
  • Βραβείο καλύτερου σεναρίου: Μουρίλο Χάουζερ και Εϊτόρ Λορέγκα για την ταινία "I'm Still Here" του Βάλτερ Σάλες (Βραζιλία - Γαλλία)
  • Ειδικό βραβείο της Επιτροπής : "April" της Ντέα Κουλουμπεγκασβίλι (Γαλλία - Ιταλία - Γεωργία)
  • Βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι για νέο ταλέντο: Πολ Κιρσέρ στο "Leurs enfants apres eux" των Λουντοβίκ Μπουκερμά και Ζοράν Μπουκερμά (Γαλλία)
12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)