Media

29 Αυγούστου 2024 09:38

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Αυτές είναι οι 2 ελληνικές συμμετοχές από τις 21 ταινίες

Φεστιβάλ Βενετίας 2024: Αυτές είναι οι 2 ελληνικές συμμετοχές από τις 21 ταινίες

-

Αυτές τις ημέρες τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Βενετία και συγκεκριμένα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της πόλης.

Διάσημοι celebrities έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν στο κόκκινο χαλί ενώ η φετινή διοργάνωση αναμένεται συναρπαστική, με 21 ταινίες να είναι υποψήφιες για τον Χρυσό Λέοντα.

Δείτε επίσης - Μόνικα Μπελούτσι - Τιμ Μπάρτον: Πιασμένοι χέρι-χέρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας (φωτογραφίες)

 Στο φεστιβάλ συμμετέχουν και δύο ελληνικές συμμετοχές οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον!

Το «Quiet life» του Αλέξανδρου Αβρανά:

H ιστορία του Σεργκέι και της Ναταλία, ένα ζευγάρι προσφύγων, οι οποίοι μαζί με τις δύο κόρες τους αναζήτησαν πολιτικό άσυλο στη Σουηδία, ελπίζοντας για μία ασφαλέστερη, ευτυχισμένη ζωή. Όμως οι αιτήσεις τους δεν έγιναν δεκτές και το μέλλον είναι αβέβαιο. Η κόρη τους Κάτια τραυματίστηκε τόσο από την όλη εμπειρία και ξαφνικά κατέρρευσε - έπεσε σε βαθύ ύπνο από το οποίο δεν μπορεί κανείς να την ξυπνήσει. Αυτό ονομάζεται «Σύνδρομο Παραίτησης» (ή «Απάθεια» που ήταν κι ο αρχικός τίτλος της ταινίας) και εμφανίζεται συχνά σε άτομα που τους παραλύει ο φόβος. Τα τελευταία χρόνια, μόνο η Σουηδία, είχε να αντιμετωπίσει 700 τέτοια περιστατικά παιδιών με «Σύνδρομο Παραίτησης».

To «The harvest» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη:

Aποτελεί διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Τζιμ Κρέις, το οποίο θεωρείται μεταξύ των καλύτερων του 21ου αιώνα, που διαδραματίζεται στο πέρας επτά ημερών. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: «Σε μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο, ξαφνικά ένα χωριό δίχως όνομα εξαφανίζεται. Τότε ο ντόπιος αγρότης Γουόλτερ Θιρσκ σε συνεργασία με τον παιδικό φίλο και καλοκάγαθο τοπικό άρχοντα Τσαρλς Κεντ, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή απειλή από τον έξω κόσμο».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)