Celebrity

19 Αυγούστου 2024 14:58

Κώστας Μπακογιάννης: Η συνάντηση στην Ευρυτανία με αδελφή του πατέρα του, που ζει στην Αμερική

Κώστας Μπακογιάννης: Η συνάντηση στην Ευρυτανία με αδελφή του πατέρα του, που ζει στην Αμερική

-

Ο Κώστας Μπακογιάννης συνάντησε τη θεία του, Αναστασία, την αδελφή του πατέρα του η οποία ζει στην Αμερική από μικρή ηλικία και επισκέφτηκε την Ελλάδα μαζί με τον γιο και τα εγγόνια της. Ο ίδιος, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram κοινή τους φωτογραφία και μάλιστα χαρακτήρισε την συνάντησή τους ως την "σπουδαιότερη στιγμή του καλοκαιριού".

«Ξέρεις από πού είμαι εγώ»; Ρωτούσε ο πατέρας μου, συνήθως όταν θύμωνε. Και απαντούσε μόνος του κι αμέσως: “Από τη Βελωτά Ευρυτανίας”.

Η σπουδαιότερη στιγμή του καλοκαιριού, ήταν η επιστροφή μας στα πατρογονικά εδάφη. Κυρίως, γιατί μαζί μας ήταν η πολύτιμη θεία μου, η Αναστασία – η αδερφή του πατέρα μου. Μαζί με τον γιο της και τα εγγόνια της ήρθαν φέτος από την Αμερική, εκεί όπου η θεία μου, όταν ακόμη ήταν μικρό κορίτσι, αναζήτησε μια καλύτερη ζωή, όπως πολλοί Ευρυτάνες συμπατριώτες μας.

Όσο μπόι της λείπει, τόσο τσαγανό έχει και τα χρόνια κάθε άλλο παρά την πτοούν. Ίσως γιατί έχει την πιο χρυσή και ευρύχωρη καρδιά και ξεχειλίζει από γνήσια αγάπη, το απόλυτο δικό της καύσιμο.
Είδαμε το χωριό μέσα από τα μάτια της και τις ανεξάντλητες ιστορίες της. Συγκλονιστικές μαρτυρίες ζωών δύσκολων, εποχών σκληρών και βίαιων και ανθρώπων αληθινά σπουδαίων που δεν σκιαζόντουσαν και δεν το έβαζαν κάτω. Προχωρούσαν μπροστά. Μόνο μπροστά.


Ο Παπά – Κώστας, η παπαδιά, ο Παύλος, ο Νίκος, η Αναστασία, αλλά και η Ελπισία, η Αγορίτσα, ο θείος Γιάννης, ο θείος Κώστας, ο θείος Λάκης, βεβαίως ο Παπά – Τσόλκας και τόσοι άλλοι. Πρωταγωνιστές μιας Ελλάδας που δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστεί. Γιατί τα δέντρα που έχουν βαθιές ρίζες, ο αέρας δεν τα σπάει», έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης και δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες από τη συνάντηση με τη θεία του.

Δείτε την σχετική ανάρτηση:

Photo Credits: NDP

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)