Celebrity

28 Ιουλίου 2024 18:27

Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας - Ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του Γεωργίου Α’

Πέθανε ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδος και της Δανίας - Ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του Γεωργίου Α’

-

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε στην Αθήνα ο ιστορικός και λογοτέχνης, πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας και της Δανίας, ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του Γεωργίου Α’ και συγγενής του τέως βασιλιά της Ελλάδας, Κωνσταντίνου.

Ο Μιχαήλ ντε Γκρες (γνωστός και ως Μισέλ ντε Γκρες ή Πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας) γεννήθηκε στην Ρώμη στις 7 Ιανουαρίου 1939 και ήταν Έλληνας λογοτέχνης, συγγραφέας μυθιστορηματικών βιογραφιών καθώς και μυθιστορημάτων στην γαλλική γλώσσα. Ήταν μέλος της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας και της ευρύτερης δανικής βασιλικής οικογένειας. Ήταν το μόνο μέλος του πρώην ελληνικού βασιλικού Οίκου με ελληνική υπηκοότητα, δηλωμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων ως Μιχαήλ ντε Γκρες.

Ο Μιχαήλ έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Έχει εκδώσει πάνω από 20 βιβλία, ιστορικές βιογραφίες και μυθιστορήματα. Γαλλική εφημερίδα τον αποκαλούσε, τη δεκαετία του 1980, «συγγραφέα των αεροπορικών μπεστ-σέλερ», με την έννοια του ότι δεν υπήρχε επιβάτης αεροπλάνου, που να μην είχε μαζί του το περίφημο μυθιστόρημα «La nuit du serail», την ιστορία της μικρής Γαλλίδας Αιμέ Ντυμπύκ, που την έπιασαν οι πειρατές και έφθασε να γίνει βαλιντέ-σουλτάνα, δηλαδή βασιλομήτωρ (μητέρα του σουλτάνου). Δύο εκατομμύρια αντίτυπα έχει πουλήσει ως τώρα αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο έχει παντού διαβαστεί πολύ - και στην Ελλάδα.

Η περιπέτεια της γραφής για έκεινον, άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με ιστορικά δοκίμια ή ιστορικές βιογραφίες και πλέον, αφήνει πίσω του μεγάλο έργο.

Photo Credits: NDP

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)