FLife

21 Ιουνίου 2024 15:50

Όσκαρ: Υπό εξέταση η αντικατάσταση των βραβείων ανδρικού και γυναικείου ρόλου με κατηγορία ουδέτερου φύλου

Όσκαρ: Υπό εξέταση η αντικατάσταση των βραβείων ανδρικού και γυναικείου ρόλου με κατηγορία ουδέτερου φύλου

-

Μια μεγάλη αλλαγή πρόκειται να δούμε (μάλλον) σύντομα στα Όσκαρ, αφού η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών εξετάζει το ενδεχόμενο αντικατάστασης των κατηγοριών Ά Ανδρικού Ρόλου και Α' Γυναικείου Ρόλου (Best Actor και Best Actress αντίστοιχα) με βραβεία ουδέτερου φύλου.

Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, όπως παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Μπιλ Κρέιμερ σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο Variety. Ο ίδιος, τονίζει ότι η τάση αυτή ξεκίνησε το 2012, όταν τα Grammys συγχώνευσαν τις καλύτερες φωνητικές ερμηνείες ποπ, κάντρι και R&B σε μία ενιαία ουδέτερη ως προς το φύλο.

Έκτοτε, διάφορα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία έχουν επιλέξει να κάνουν το ίδιο, μια απόφαση που άλλοι επικροτούν και άλλοι αποδοκιμάζουν.

Στην περίπτωση των Όσκαρ, μια τόσο σημαντική αλλαγή στις κύριες κατηγορίες υποκριτικής της πιο δημοφιλούς απονομής βραβείων του κινηματογράφου είναι σίγουρα αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι πρόκειται για τον θεσμό κινηματογραφικών βραβείων με τη μεγαλύτερη παγκόσμια προβολή.

Ο Κρέιμερ ωστόσο δήλωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες τους οποίους πρέπει να εξετάσει η Ακαδημία προτού λάβει την τελική απόφαση. «Είναι μία από τις πολλές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον των βραβείων και των Όσκαρ. Ακόμα διερευνούμε πώς θα έδειχνε κάτι τέτοιο».

Ορισμένες γυναίκες υποψήφιες πάντως, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ένα «ενιαίο» βραβείο θα έθετε τους άνδρες σε σαφή πλεονεκτική θέση, δεδομένου ότι οι ρόλοι που είναι διαθέσιμοι για εκείνους είναι περισσότεροι αλλά και πιο πολυεπίπεδοι, όπως ανέφεραν οι New York Times.

Photo Credits: ISTOCK

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)