Celebrity

18 Ιουνίου 2024 08:03

Ανδρέας Γεωργίου: "Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ταμπού - Στην Κύπρο είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε"

Ανδρέας Γεωργίου: "Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ταμπού - Στην Κύπρο είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε"

-

Καλεσμένος στην εκπομπή "Μεγάλη Εικόνα" βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου ο Ανδρέας Γεωργίου και μίλησε για όλους και για όλα στη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και τον θάνατό των γονιών του.

Δείτε επίσης! Ανδρέας Γεωργίου: Η αποκάλυψη για τον γάμο του με την Σιμώνη Χριστοδούλου - "Ήθελα να είναι κυπριακός παραδοσιακός"

Όσα είπε ο Ανδρέας Γεωργίου

«Τα τελευταία χρόνια ανακάλυψα ότι υπάρχουν στιγμές πανικού ή κρίση άγχους και αγωνίας για τον θάνατο και την απώλεια. Το θέμα του AIDS ήταν για πολλά χρόνια ταμπού και μου δόθηκε η ευκαιρία να βγω και να μιλήσω για αυτή την ιστορία το 2005 και να πω ότι η μητέρα μου έχει πεθάνει από AIDS. Υπάρχουν μέλη στην οικογένειά μου, ο πατέρας μου, που έχει φύγει από τη ζωή και ο μικρός μου αδερφός αδελφός μου είναι φορέας. Δεν είναι πλέον θανατηφόρος ιός αλλά μια πάθηση. Σήμερα θεωρώ ότι δεν το συζητάμε με το στίγμα του τότε. Όταν μαθαίνει κάποιος ότι έχει AIDS, δεν είναι τόσο δύσκολο όπως ήταν παλιά, στο να το μοιραστεί με οικείους ανθρώπους.

Είναι σοκαριστικό στην αρχή αλλά όπως αν μάθεις ότι έχεις διαβήτη. Στην Κύπρο είχαμε στιγματιστεί, ο κόσμος μας απέφευγε. Όμως ήμασταν δεμένη οικογένεια. Σίγουρα κάτι κουβαλάω από τότε.

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου φωτογραφία της μάνας μου. Η μητέρα μου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 χρονών. Είδα τη φωτογραφία και σοκαρίστηκα. Ήταν γύρω στα 30 της και είπα πως ήταν ένα κορίτσι. Κατάλαβα πόσο νωρίς έφυγε», εξομολογήθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)