Exclusive

11 Ιουνίου 2024 19:59

Ο Θοδωρής Μαραντίνης αποκλειστικά στο FTHIS: Η συναυλία "πάρτι" ανήμερα των γενεθλίων του, οι γιοι του και ο χωρισμός

Ο Θοδωρής Μαραντίνης αποκλειστικά στο FTHIS: Η συναυλία "πάρτι" ανήμερα των γενεθλίων του, οι γιοι του και ο χωρισμός

-

Από τον Μάριο Κωνσταντόπουλο

Ο Θοδωρής Μαραντίνης τα φετινά του γενέθλια αποφάσισε να τα γιορτάσει διαφορετικά και συγκεκριμένα, κάνοντας μια συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Ο τραγουδιστής μαζί με το συγκρότημά του, ONIRAMA, και μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους (Πασχάλης, Professional Sinnerz, Rous…) θα κάνουν ένα ξεχωριστό πάρτι και θα παρουσιάσουν στους θεατές ένα ειδικό πρόγραμμα.

Λίγο πριν την μεγάλη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου, ο Θοδωρής Μαραντίνης μίλησε αποκλειστικά στο FTHIS.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, αναφέρθηκε στα επαγγελματικά του σχέδια, στους ONIRAMA και όλα αυτά τα χρόνια της πορείας τους και στη σχέση που έχει με τον χρόνο.

Ακόμη, έκανε μια εξομολόγηση για τους δυο πολυαγαπημένους του γιους, τον χωρισμό του από τη Σίσσυ Χρηστίδου και απάντησε για τα δημοσιεύματα που κατά καιρούς αφορούν την προσωπική του ζωή.

Όσα είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης στο FTHIS

Στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιήσεις μια εμφάνιση στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής! Μίλησέ μας γι’ αυτό. Τι πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν εκεί;

Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα αυτή η συναυλία! Όποιος βρεθεί εκεί θα ακούσει, θα χορέψει και θα τραγουδήσει αγαπημένα μου τραγούδια, από τη δισκογραφία μας με τους ONIRAMA τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά και αγαπημένες διασκευές που έχω κάνει, όπως την πρόσφατη, την "Ανισόπεδη Ντίσκο" και φυσικά το καινούργιο μου τραγούδι, "Τρελαίνομαι", που θα παρουσιάσουμε ζωντανά για πρώτη φορά στο Αθηναϊκό κοινό! Επίσης είναι και πολύ σημαντικό για εμένα ότι μέσα από τη συγκεκριμένη συναυλία θα στηρίξουμε και το Humanity Greece, το έργο που εξακολουθεί να προσφέρει στους πληγέντες τις Θεσσαλίας. Άλλωστε από εκεί είναι και η καταγωγή μου και μαζί με το Humanity βρέθηκα πέρσι στα χωριά που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία. Είδα από κοντά όλη αυτή την καταστροφή και είναι και μια δική μου προσωπική ανάγκη να συνεισφέρω κι εγώ με όποιον τρόπο μπορώ.

Μαζί σου στη σκηνή θα έχεις και κάποιους καλεσμένους - έκπληξη. Να περιμένουμε εκρηκτικά ντουέτα αλλά και κάποια άλλη μελλοντική συνεργασία;

Ως γνωστόν, και εμένα προσωπικά, αλλά και στους ONIRAMA, μας αρέσει πάρα πολύ να βρισκόμαστε με άλλους καλλιτέχνες, τόσο δισκογραφικά, όσο και επί σκηνής. Το ίδιο φυσικά θα κάνουμε και στον Κήπο του Μεγάρου! Κάθε συνεργασία την επιλέγουμε πολύ συγκεκριμένα και τη δουλεύουμε με πολλή αγάπη. Σίγουρα αυτό που θα παρουσιάσουμε θα έχει πολύ ενδιαφέρον και θα έχουμε βάλει τη δική μας πινελιά!  Όσον αφορά μια μελλοντική συνεργασία... σίγουρα όταν δημιουργείς μια τέτοια σχέση με κάποιους καλλιτέχνες, πάντα υπάρχει η προοπτική να προκύψει και κάτι νέο.

Θοδωρής Μαραντίνης

Για το μέλλον τι άλλο μπορούμε να πούμε όσον αφορά τα επαγγελματικά σου; Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από σένα;

Από εμένα μπορεί κανείς να περιμένει τα πάντα! Νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει - και αυτό ξέρω κι εγώ ο ίδιος για τον εαυτό μου πια! Είτε αυτό αφορά τη δισκογραφία, τις live εμφανίσεις, τις συνεργασίες, αλλά ακόμα και την τηλεόραση ή το θέατρο και το μιούζικαλ. Είμαι ένας άνθρωπος που βαριέται σχετικά εύκολα, γι’ αυτό και με εξιτάρουν οι προκλήσεις. Οπότε είμαι ανοιχτός σε όλα, κι έτσι ό,τι με εξιτάρει και μου δημιουργήσει καλλιτεχνική υπερένταση, θα το κάνω!

Το συγκρότημα Onirama πώς έχει καταφέρει να κρατηθεί τόσα χρόνια; Υπάρχει κάποιο εσωτερικό "μυστικό";

Οι ONIRAMA μπαίνουν στον 25ο χρόνο σιγά-σιγά. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποιο μυστικό, είναι μια ερώτηση που καμιά φορά κάνω και εγώ ο ίδιος στον εαυτό μου, κάνουμε και μεταξύ μας και μας ρωτάνε αρκετά συχνά. Πλέον αρχίζω και πιστεύω ότι ένα μεγάλο κομμάτι αυτού, έχει να κάνει με την μοίρα. Είμαστε μια οικογένεια πια, έχουμε βρει τις ισορροπίες μας και θεωρώ ότι είμαστε πολύ τυχεροί και ευλογημένοι που αυτή η καλλιτεχνική οικογένεια έχει κρατήσει τόσο καιρό και παραμένουμε ο ένας δίπλα στον άλλο.

Έχει υπάρξει ποτέ στιγμή που μπορεί να είπες "τα παρατάω όλα" και πλέον θα πορευτώ μόνος μου;

Δεν έχει φτάσει ποτέ η στιγμή, να πω με αυτόν τον τρόπο ότι "τα παρατάω" ή ότι έχω αγανακτήσει. Στην παρούσα φάση ξεκινάω και κάνω κάποια καλλιτεχνικά πράγματα μόνος μου, όπως είναι το τελευταίο μου τραγούδι, "Τρελαίνομαι" και ίσως να ακολουθήσουν και κάποια ακόμα. Αυτό προκύπτει ως μια καλλιτεχνική ανάγκη δική μου, να βρεθώ δηλαδή και με άλλους μουσικούς και να πειραματιστώ σε πράγματα που έχω εγώ στο μυαλό μου, που ίσως δεν ταιριάζουν ακριβώς με αυτό που κάνουμε με το συγκρότημα. Όμως ποτέ δεν έχει υπάρξει αυτή η στιγμή αγανάκτησης, ώστε να πω "φεύγω".

Θοδωρής Μαραντίνης

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφωνία που μπορεί να έχεις με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος;

Συνήθως οι διαφωνίες είναι για αποφάσεις που αφορούν καλλιτεχνικά πράγματα, συνεργασίες, κυρίως σε επίπεδο live, για το εάν θα συνεργαστούμε με κάποιον καλλιτέχνη, τι απόφαση θα πάρουμε για την χρονιά και τις εμφανίσεις μας. Ιδίως για το τελευταίο σκέλος, επειδή εμείς σαν μπάντα, έχοντας ανοιχτούς ορίζοντες μουσικά, έχουμε δεχθεί προτάσεις από όλες τις καλλιτεχνικές πλευρές (και στην Ελλάδα είθισται να υπηρετούμε συγκεκριμένα είδη) πολλές φορές προβληματιστήκαμε εάν θα πρέπει εμείς να λειτουργήσουμε εντελώς "ακομπλεξάριστα" ή εάν θα φιλτράρουμε τις προτάσεις με τον τρόπο που το κάνουν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες, και έτσι είχαμε προβληματιστεί και έρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές στο παρελθόν.

Υπήρξε στιγμή που μπορεί εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας να "καβάλησες το καλάμι";

Αυτό μάλλον είναι μια ερώτηση που πρέπει να την κάνεις σε όσους ήταν γύρω μου, είτε συνεργάτες, είτε φίλους. Εγώ δεν νιώθω ότι έγινε αυτό ποτέ. Υπάρχουν φορές που, στις αρχές, επειδή ήρθε απότομα και η επιτυχία και η αναγνωρισιμότητα, αυτό με σόκαρε και κυρίως μου δημιούργησε μια συστολή απέναντι στα Μέσα και ίσως και σε κάποιους ανθρώπους και συναδέλφους. Αυτό ενδεχομένως να δημιούργησε μια εικόνα σνομπισμού που όμως δεν είχε να κάνει με υπεροψία, αλλά με συστολή, με φόβο και με διάθεση να κρατήσω χαμηλά τους τόνους και την εικόνα, μέχρι να δω τι είναι πραγματικά αυτό που συμβαίνει.

Τι είναι αυτό που αγαπάει ο κόσμος στους Onirama όλα αυτά τα χρόνια;

Νομίζω πως είναι η αλήθεια τους. Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να είμαστε πολύ ποπ, ούτε πολύ ροκ, ή πολύ έντεχνοι, ούτε πολύ πολιτικοί ή πολύ "χαζοχαρούμενοι", ούτε πολύ σέξυ. Ήταν μια αλήθεια που έβγαινε και νομίζω η αλήθεια και η παρέα - η πραγματική παρέα - που δεν ήταν στημένη, με τα καλά της και τα κακά της, δημιούργησε την αίσθηση των ανθρώπων της διπλανής πόρτας που διεκδίκησαν τα όνειρά τους και τα κατάφεραν. Έτσι πιστεύω πως κάποιοι αισθάνθηκαν οικεία μέσα σε αυτό, ή το εξέλαβαν σαν κάτι που μπορούσαν να πετύχουν και ο ίδιοι, ίσως και κάποιοι να το απόλαυσαν γιατί αισθάνονταν ότι είναι μια δική τους παρέα, δικοί τους άνθρωποι. Αυτό πιστεύω πως κυρίως αρέσει στους ONIRAMA. Από εκεί και πέρα, πλαισιώθηκε και από τραγούδια που τελικά συμπλήρωσαν την εικόνα και έτσι φτάσαμε εδώ, 24 χρόνια μετά.

Είναι δύσκολο να είσαι ο επικεφαλής ενός συγκροτήματος;

Ναι είναι δύσκολο να είσαι επικεφαλής ενός συγκροτήματος. Είναι δύσκολο να είσαι επικεφαλής σε οτιδήποτε. Πρέπει να παίρνεις συνεχώς αποφάσεις, να διατηρείς την ισορροπία, να έχεις το όραμα ξεκάθαρο στο μυαλό σου, να λες τα "όχι", πολλές φορές να βάζεις τα όρια χωρίς να δημιουργείς αποστάσεις και να είσαι δίκαιος χωρίς να καταπιέζεις και τον ίδιο σου τον εαυτό. Ναι, είναι μια δύσκολη δουλειά!

Θοδωρής Μαραντίνης

Η ημέρα της συναυλίας είναι και η ημέρα των γενεθλίων σου. Ποια είναι η σχέση σου με τον χρόνο;

Η σχέση μου με τον χρόνο, γενικώς, είναι κακή!! Όπως λέει και η "Κλεψύδρα" "πως να χωρέσει ο χρόνος σε μια ευχή;"! Νομίζω πως ο χρόνος είναι το μεγαλύτερό μου βασανιστήριο, σε σχέση με την καθημερινότητα. Εάν εννοείς σε σχέση με την πάροδο των ετών και τα γενέθλιά μου, δεν με απασχολεί καθόλου. Υπάρχουν φορές που όντως, όταν φτάνουν τα γενέθλιά μου και βλέπω το νούμερο, αισθάνομαι ότι οφείλω να βάλω διάφορα "πρέπει" στην εξίσωση, που συνήθως δεν τα έχω όλη την υπόλοιπη χρονιά, όπου λειτουργώ πιο αυθόρμητα, χωρίς να βάζω την ηλικία ως φίλτρο στις πράξεις και στις κινήσεις μου.

Όσο μεγαλώνεις θεωρείς ότι έχεις περισσότερους φόβους;

Σίγουρα όσο μεγαλώνεις έχεις περισσότερους προβληματισμούς. Περισσότερους φόβους αποκτάς όταν κάνεις παιδιά. Γιατί εκεί πλέον αρχίζεις να φοβάσαι για άλλους και αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο. Γιατί, για τον εαυτό σου, μέχρι να κάνεις παιδιά, νιώθεις ότι έχεις μια ευθύνη και ό,τι και να συμβεί έχει να κάνει με εσένα. Όταν ξαφνικά αυτό φεύγει από το "εγώ" και πάει στο "εμείς", εκεί νιώθεις πιο αδύναμος και συνεπώς φοβάσαι και περισσότερο. Όσο μεγαλώνεις σίγουρα φοβάσαι το αύριο. Δεν θα έλεγα τον θάνατο, εμένα προσωπικά δεν με φόβισε ποτέ ο θάνατος. Φοβάσαι όμως το αύριο γιατί έτσι όπως έχει στηθεί και η κοινωνία μας, υπάρχει μια αστάθεια και μεγαλώνοντας νιώθεις ότι προχωράς σε ένα άγνωστο περιβάλλον, χωρίς να ξέρεις τι σου ξημερώνει, και αυτό δημιουργεί μια φοβία.

Σε τι φάση της ζωής του βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Θοδωρής;

Βρίσκεται σε μια φάση που πάει να ξαναγεννηθεί. Για πολλούς λόγους, καλλιτεχνικά και προσωπικά. Νομίζω πως έχει να κάνει με όλη αυτή τη συνθήκη που επικράτησε μετά τον covid, μετά το διαζύγιο και μετά από 25 χρόνια καριέρας που μοιραία κλείνουν και ανοίγουν διάφοροι κύκλοι. Κυρίως μάλιστα μετά τα 45, που οφείλεις να ανοίξεις και άλλους κύκλους. Οπότε είμαι σε μια φάση που ξαναγεννιέμαι, ψάχνω τον νέο μου εαυτό. Δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω ως πιο ώριμη φάση, αλλά σίγουρα νιώθω ότι έχω ανάγκη να αγγίξω και άλλα μου κομμάτια που τόσο καιρό άφηνα στην άκρη. 

Πρόσφατα ταξίδεψες στο Μάλμε της Σουηδίας και παρακολούθησες από κοντά τη Eurovision. Γιατί δεν σε έχουμε δει ποτέ εσένα εκεί;

Ήταν όντως μια πολύ ωραία εμπειρία, πέρασα υπέροχα! Είδα πώς, πραγματικά, η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και παρακολούθησα μια καταπληκτική παραγωγή, που για το δικό μου αντικείμενο ήταν σοκαριστικό το επίπεδό της. Όσον αφορά τη δική μου συμμετοχή στη Eurovision, πολύ παλιότερα είχαμε δεχθεί πρόταση αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμάς. Παρ’ όλα αυτά, δεν μου αρέσει να είμαι των άκρων, δεν θα πω εύκολα "ποτέ" ή "πάντα", οπότε θεωρώ πως κάτω από κατάλληλες συνθήκες, ίσως και να με δείτε κάποια στιγμή.

Θοδωρής Μαραντίνης

Ως μπαμπάς πώς είσαι;

Δεν ξέρω να σου πω! Προσπαθώ καταρχάς να κάνω τα παιδιά μου να χαμογελούν. Αισθάνομαι πως αυτό είναι ο βασικός λόγος ύπαρξής μου ως γονέας. Το έχω μεγάλη ανάγκη και νιώθω πως είναι μια ευθύνη μου. Από εκεί και πέρα, προσπαθώ να βρω αυτή την ισορροπία που δεν θα τους καλομάθω, αλλά ούτε θα τους κακομάθω. Θέλω να τους χαρώ, να μην ακούνε μόνο "πρέπει/όχι/μη", αλλά να μην έχουν και τα πάντα εύκολα χωρίς να εκτιμούν τις ομορφιές και τους κόπους της ζωής. Θέλω να είμαστε φίλοι, να αισθάνονται ασφάλεια. Για εμένα τα παιδιά μου είναι η απόλυτη προτεραιότητα.

Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο με τους γιους σου;

Μ’ αρέσει πάρα πολύ να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, είναι ό,τι πιο όμορφο για εμένα γιατί εκεί αλλάζουν πολύ οι εμπειρίες, οι εικόνες, τα τοπία και οι συνθήκες. Εκεί πάντα υπάρχει μεγαλύτερη σύνδεση μεταξύ μας, ερχόμαστε πιο κοντά, επικοινωνούμε περισσότερο και δημιουργούμε στιγμές. Οπότε τα ταξίδια στο εξωτερικό πάντα είναι η πιο αγαπημένη μου στιγμή. Αλλά και όταν κάνουμε δραστηριότητες που επίσης μας φέρνουν κοντά, όπως rafting, cart, μια πεζοπορία, βόλτα με τα ποδήλατα. Τέτοιες στιγμές είναι ό,τι καλύτερο για εμένα.

Τώρα μεγαλώνοντας ακούνε τα τραγούδια του μπαμπά; Τι σχέση έχουν εκείνοι με τη μουσική;

Τους αρέσει πάρα πολύ η μουσική, έτσι κι αλλιώς έχουν μεγαλώσει  με πολλή μουσική μέσα στο σπίτι. Την εξερευνούν τη μουσική. Έχουν ασχοληθεί με διάφορα μουσικά όργανα, διαφορετικά είδη, ψάχνονται, πειραματίζονται και θεωρώ πως αυτό είναι και το πιο υγιές. Δεν πρέπει κάτι να τους "φορεθεί" επειδή ο μπαμπάς τους είναι μουσικός. Πρέπει αυτό που τους αρέσει να το ανακαλύψουν οι ίδιοι, να τους αγγίξει και εάν θέλουν να ασχοληθούν με αυτό. Η μουσική έτσι κι αλλιώς οφείλει να είναι ένα κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου. Θεωρώ ότι πραγματικά είναι παιδεία και είναι και ένα πολύ ωραίο καταφύγιο.

Δηλαδή δεν είσαι από τους μπαμπάδες που τους κάνουν όλα τα χατίρια;

Όχι, αλλά είμαι από αυτούς που κάνουν αρκετά! Προσπαθώ να μην χαλάω πολλά χατίρια γιατί είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους που τα παιδιά μου δεν είναι παράλογα σε αυτά που ζητούν. Νιώθω ότι εκτιμούν, καταλαβαίνουν και δεν ζητάνε μόνο - αλλά όταν ζητήσουν έχουν έναν λόγο που το κάνουν. Οπότε, όταν βλέπεις ότι το εκτιμούν και το αξίζουν, με τη συμπεριφορά τους και τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τη ζωή, σίγουρα είναι μεγάλη χαρά να τους κάνεις, όχι μόνο όλα τα χατίρια, αλλά και παραπάνω!

Υπάρχει κάτι που θέλεις να μεταδώσεις στα δικά σου παιδιά όπως το εισέπραξες εσύ από τους δικούς σου γονείς ή κάτι που ενδεχομένως να μην είχες και να θέλεις να τους το προσφέρεις εσύ;

Θα ήθελα - και προσπαθώ - να τους μάθω αυτό που εισέπραξα κι εγώ από τους γονείς μου: Να μπορούν να βασιστούν στον εαυτό τους. Στα δικά τους πόδια και στα δικά τους χέρια. Να μην έχουν πρακτικά ανάγκη κάποιον ή να μην αισθάνονται ότι πρέπει να προσκολληθούν κάπου για να ζήσουν. Θέλω να είναι δυνατοί, να πατάνε γερά στα πόδια τους και να μην εξαρτώνται μόνο από υλικά αγαθά, αλλά να προσπαθούν να βρουν την ευτυχία και σε πιο απλές στιγμές.

Τα δικά σου παιδικά χρόνια πώς ήταν; Υπάρχει κάποια ανάμνηση έντονη που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Ήταν αρκετά ήρεμα, όμορφα παιδικά χρόνια. Είχα πολύ καλούς φίλους που ήμασταν και παραμένουμε στενά συνδεδεμένοι, έχοντας κρατήσει πολύ ωραίες σχέσεις. Πιο ιδιαίτερη ανάμνηση είναι από τότε που με τον κολλητό μου, τον Νίκο, άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική, μετά τα 16 μου, όπου άρχισαν οι στιγμές να γίνονται πιο έντονες γιατί κατάλαβα ότι βρήκα αυτό που με εκφράζει.  

Θοδωρής Μαραντίνης

Κοιτώντας το παρελθόν και όλα αυτά που συνέβησαν με την πρώην σύζυγό σου. Τι σου έχει αφήσει όλη αυτή η ιστορία μετά τον χωρισμό σας;

Θεωρώ πως με τον χρόνο όλα τα πράγματα παίρνουν τη θέση τους. Όπως λένε, "κάθε τέλος είναι και μια νέα αρχή".

Η σχέση σας σήμερα θεωρείς ότι έχει βελτιωθεί;

Ο καιρός θα δείξει!

Πρόσφατα η Σίσσυ Χρηστίδου είδαμε ότι τραγουδούσε και ένα τραγούδι σου…

Υποθέτω πως ετοιμάζεται και εκείνη για την συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου!

Μετά από έναν μακροχρόνιο γάμο, ο οποίος ήταν στα φώτα της δημοσιότητας, είναι πιο δύσκολο να κάνεις το επόμενο βήμα με κάποια γυναίκα που μπορεί να γνωρίσεις;

Μετά από έναν μακροχρόνιο γάμο και ως δημόσιο πρόσωπο, το επόμενο βήμα είναι δύσκολο για πολλούς λόγους. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, μετά από τα θέματα υγείας που αντιμετώπισα και τα οικονομικά και καλλιτεχνικά προβλήματα που έφερε στον κλάδο μου ο covid, προσπαθώ να πατήσω ξανά στα πόδια μου σε αυτά τα επίπεδα. Γι’ αυτό το επόμενο βήμα, θα έρθει στον χρόνο του, όταν πρέπει.

Θοδωρής Μαραντίνης

Πλέον θα αποκάλυπτες κάποια σχέση σου δημόσια;

Θα το έκανα μόνο εάν έκρινα ότι υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται κάτι να είναι δημόσιο για να είναι υπαρκτό. Τα υπαρκτά και ωραία πράγματα, ίσως είναι καλύτερο να μην είναι δημόσια. Δεν είναι προτεραιότητά μου η δημοσιοποίηση της προσωπικής μου ζωής πλέον. Αυτό είναι και κάτι για το οποίο συνειδητοποίησα πως ίσως υπερέβαλλα τα τελευταία χρόνια, και σε ό,τι έχει να κάνει με τις προσωπικές μου σχέσεις αλλά και με τα παιδιά μου. Γι’ αυτό και έχω αλλάξει εντελώς ρότα και έχω αναθεωρήσει τον τρόπο που αντιμετωπίζω αυτά τα θέματα.

Στην προσωπική του ζωή αυτή την περίοδο ο Θοδωρής τι κάνει; Είναι ερωτευμένος;

Στην προσωπική μου ζωή αυτή την περίοδο…"Τρελαίνομαι"!.

Τις φήμες που μπορεί κατά καιρούς να βγουν για την προσωπική σου ζωή πώς τις αντιμετωπίζεις; Το πιο πρόσφατο που θυμάμαι είναι το φημολογούμενο ειδύλλιο με την Κατερίνα Παπουτσάκη…

Η αλήθεια είναι πως, σε αυτό το χώρο, οφείλουμε όλοι μας να συνηθίσουμε τις φήμες και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που βγαίνουν προς τα έξω και μπορεί να έχουν να κάνουν με σχέσεις, καβγάδες, ακόμα και με θέματα υγείας που δεν έχουν υπάρξει ποτέ. Είναι πολύ στενάχωρο - όπως και αυτό που αναφέρεις που δεν είχε καμία απολύτως ρεαλιστική βάση - να πρέπει να το διαβάζεις, να το βλέπουν οι δικοί σου άνθρωποι ή στη δική μου περίπτωση να το βλέπουν τα παιδιά μου, γιατί κάποιος επέλεξε να γράψει κάτι ανεύθυνα, χωρίς να το έχει τσεκάρει ή να το έχει τεκμηριώσει δημοσιογραφικά.

Θέματα πιο προσωπικά θα συζητήσεις με τα παιδιά σου;

Φυσικά! Με τα παιδιά μου προσπαθώ να συζητάμε τα πάντα, τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών της ηλικίας τους. Θεωρώ πως πρέπει να μιλάμε ανοιχτά στα παιδιά. Τα παιδιά έτσι κι αλλιώς καταλαβαίνουν πολλά πράγματα, γι’ αυτό και προσπαθώ να μιλάω όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά μαζί τους, στον βαθμό που και εκείνοι έχουν ανάγκη, δεν αισθάνονται άβολα και δεν τους ενοχλεί.

Θοδωρής Μαραντίνης

Η μεγαλύτερη αγωνία για τους γιους σου ποια είναι;

Η μεγαλύτερη αγωνιά μου για τους γιούς μου είναι εάν πραγματικά θα είναι ευτυχισμένοι. Αισθάνομαι πως θα μεγαλώσουν σε μια εποχή που θα είναι εξαιρετικά απαιτητική, πολύ δύσκολη και γρήγορη, με πολλές εναλλαγές, ίσως και με αρκετή επιφάνεια και βιτρίνα, γι’ αυτό και ελπίζω να βρουν ουσία, χαρά, υγεία και αγάπη.

Άλλο παιδί θα έκανες;

Ναι, ίσως αν ήταν κοριτσάκι να έκανα! (γέλια)

Με το πρόβλημα που πέρασες με την υγεία σου και με τα χειρουργεία που υποβλήθηκες, τώρα είσαι καλύτερα;

Είμαι πολύ καλύτερα! Έχει περάσει 1 χρόνος από την μεγάλη διορθωτική επέμβαση που έκανα για το θέμα που αντιμετώπιζα. Βρίσκομαι ακόμα σε φάση ανάρρωσης, αλλά είμαι πολύ καλύτερα και ευελπιστώ πως τους επόμενους μήνες θα έχω επανέλθει πλήρως.

Θοδωρής Μαραντίνης

Η ψυχανάλυση που έχεις κάνει σε τι σε έχει βοηθήσει;

Η ψυχανάλυση μόνο καλό μπορεί να κάνει στους ανθρώπους. Σε βάζει στη διαδικασία να προβληματιστείς, να σκεφτείς, να κοιτάς τον εαυτό σου πιο καλά και πιο αληθινά. Όταν κάνεις ψυχανάλυση περνάς από διάφορες φάσεις που είναι απαραίτητες. Είναι κάτι που συνιστώ στον καθένα γιατί μόνο καλό μπορεί να κάνει σε όλους μας, όπως έχει βοηθήσει και εμένα.

Κλείνοντας, τι είναι αυτό που εύχεσαι για το μέλλον και το φετινό καλοκαίρι;

Εύχομαι πάντα χαρά, αγάπη και χαμόγελα σε όλους τους ανθρώπους! Να ζήσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι, χωρίς να… "βράσουμε"! Ελπίζω να είναι ένα δροσερό καλοκαίρι, να περάσουμε όμορφα, να δημιουργήσουμε ωραίες στιγμές και να χορέψουμε νησιώτικα στα πανηγύρια!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)