Κόσμος

10 Σεπτεμβρίου 2024 10:45

ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα παιδιά της (εικόνες)

Η παράλογη δικαιολογία που επικαλέστηκε η παιδοκτόνος πως της "όπλισε το χέρι". Η αποκαλυπτική μαρτυρία της 11χρονης κόρης της που σώθηκε.

ΗΠΑ: Μητέρα μαχαίρωσε και πυροβόλησε τα παιδιά της (εικόνες)
-

Το περιστατικό σημειώθηκε στο διαμέρισμά που ζούσαν στο Κολοράντο στις 19 Δεκεμβρίου πριν έναν χρόνο, με την 36χρονη Κίμπερλι Σίνγκλερ να μαχαιρώνει και να πυροβολεί θανάσιμα τον 7χρονο γιο και την 9χρονη κόρη της.

Από την επίθεση επέζησε η 11χρονη κόρη της, η οποία δέχθηκε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι. Μεταφέρθηκε σε ανάδοχη φροντίδα και φέρεται να είπε σε έναν επιστάτη ότι η μητέρα της σκότωσε τα δύο μικρότερα αδέρφια της και της είχε δώσει εντολή να την καλύψει.

«Ο Θεός της έλεγε να το κάνει»

Η 11χρονη είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Associated Press, στις αρχές ότι η μητέρα της, είχε δώσει εντολή στα παιδιά της να πίνουν γάλα με σκόνη, λέγοντάς τους να κλείσουν τα μάτια τους, καθώς τα οδηγούσε σε ένα υπνοδωμάτιο.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας Τζόελ Σμιθ είπε: «Η κατηγορούμενη της είπε ότι ο Θεός της έλεγε να το κάνει και ότι ο πατέρας των παιδιών θα τα έπαιρνε».

Αντιμέτωποι με τη φρίκη
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 19ης Δεκεμβρίου, ένας γείτονας που τηλεφώνησε στην άμεση δράση, ανέφερε διάρρηξη στο διαμέρισμα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας της Μονάδας Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, «διαπιστώθηκε ότι η αρχική αναφορά για διάρρηξη ήταν αβάσιμη», σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην ακρόαση του Δικαστηρίου του Westminster την περασμένη εβδομάδα, ο εισαγγελέας Σμιθ είπε ότι η αστυνομία βρήκε τον 7χρονο Έιντεν Ουέντζ και την 9χρονη Eλιάνα μαζί στο κρεβάτι, πυροβολημένους και μαχαιρωμένους θανάσιμα.

Η 11χρονη κόρη τραυματίστηκε επίσης σοβαρά. Στην αρχή η αστυνομία κατέγραψε την 36χρονη Σίνγκλερ, η οποία είχε επιφανειακά τραύματα από μαχαίρι, ως θύμα στην υποτιθέμενη διάρρηξη, σύμφωνα με το ΑΡ. Είχε δηλώσει αρχικά στους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι τους από το αίθριο, επιτιθέμενος στην οικογένεια. Ωστόσο, αργότερα είπε σε έναν επιστάτη, ότι η μητέρα της της είχε πει να πει ψέματα στους αξιωματικούς.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η μητέρα προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη στον πρώην σύζυγό της, Κέβιν Ουάντζ, με τον οποίο βρισκόταν τότε σε διαμάχη για την επιμέλεια, λέγοντας ότι τον υποψιαζόταν ότι «τους σκότωσε ή ότι οργάνωσε τη δολοφονία τους. Είπε ότι μια «σκοτεινή φιγούρα» είχε μπει στο διαμέρισμά της και ότι είχε λιποθυμήσει». Ένας δικαστής είχε δώσει στον Ουέντζ περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του και ο Σμιθ είπε ότι αγνόησε την εντολή να τα παραδώσει από τις 16 Δεκεμβρίου.

Κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών


Η 36χρονη κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού σε σχέση με τον θάνατο του 7χρονου γιου και της 9χρονης κόρης της, καθώς και την απόπειρα δολοφονίας της 11χρονης κόρης της, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς. Παρά το γεγονός ότι διέφυγε στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη σε ξενοδοχείο του Λονδίνου στις 30 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε βάρος της υπάρχουν πολλές κατηγορίες για κακοποίηση παιδιών, καθώς και για επίθεση σε πρώτο βαθμό.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης της Σίνγκλερ, Έντουαρντ Φιτζέραλντ υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι δεν είχε βλάψει τα παιδιά της και πίστευε ότι η αστυνομία εξανάγκασε την κατάθεση από την κόρη της. Πρόσθεσε ότι η 36χρονη δεν θα έπρεπε να εκδοθεί στο Κολοράντο, γιατί εκεί θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή χωρίς αναστολή, κάτι που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνών - Σουνίου: Έκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε επιχειρήσεις

Κακοκαιρία “Atena”: Που αναμένονται ισχυρές καταιγίδες - Πότε θα βρέξει στην Αττική

Μεσολόγγι: Επίθεση Ρομά σε πλήρωμα ασθενοφόρου - Τραυματίστηκε διασώστης


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)