Κοινωνία

05 Σεπτεμβρίου 2024 23:50

Ρόδος – Απάτη: Έδωσε χρήματα και χρυσαφικά για να…σώσει την κόρη της

Τα χρήματα και τα χρυσαφικά μίας γυναίκας κατάφεραν να αποσπάσουν απατεώνες που την ξεγέλασαν με δήθεν τροχαίο με θύμα την κόρη της.

Ρόδος – Απάτη: Έδωσε χρήματα και χρυσαφικά για να…σώσει την κόρη της
-

Θύμα απάτης έπεσε 82χρονη Ροδίτισσα, από την οποία αδίστακτοι απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και χρυσαφικά!

Πρόκειται για την μητέρα της Πολύμνιας Γαλανού, Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου, η οποία διαμένει στην πόλη της Ρόδου και το πρωί της Τετάρτης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που την πανικόβαλε, αφού οι δράστες με το γνωστό «επιχείρημα» που χρησιμοποιούν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση απάτης, ότι η κόρη της ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και θα πρέπει για να την «βοηθήσουν» να λάβουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, η ανυποψίαστη γυναίκα πανικοβλήθηκε και έπεσε στα δίχτυα τους, αποδεχόμενη να δώσει χρήματα.

Στη συνέχεια, μία νεαρή γυναίκα ηλικίας περίπου 25 ετών περιφερόταν γύρω από το σπίτι της ηλικιωμένης, και αφού προηγήθηκε το τηλεφώνημα, της χτύπησε την πόρτα, η 82χρονη έδωσε όσα χρήματα είχε στο σπίτι (τετραψήφιος αριθμός) και μετά η αδίστακτη δράστιδα επανήλθε, της ζήτησε και… χρυσαφικά κι εκείνη τα έδωσε!!! Το συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Λίγη ώρα αργότερα συνειδητοποίησε ότι έπεσε θύματα απάτης και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Η κόρη της Πολύμνια Γαλανού, εφιστά την προσοχή σε κάθε ανυποψίαστο συμπολίτη μας που μπορεί να πέσει θύμα αντίστοιχης απάτης και μάλιστα με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε χθες το μεσημέρι: «Στην οδό Πίνδου 4, πριν λίγα λεπτά απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από την μητέρα μου, λέγοντας ότι κινδυνεύει η υγεία μου. Η Ασφάλεια με ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες έχουν «κτυπήσει» πολλούς ηλικιωμένους»!

Η γυναίκα κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου που έχει αναλάβει και την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ εκεί βρισκόταν άλλη μία γυναίκα για να καταθέσει, για τον ίδιο λόγο, αφού κι εκείνη έπεσε θύμα της σπείρας απατεώνων. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για την διαλεύκανση του συμβάντος αλλά και τον εντοπισμό των δραστών.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: Ο Μισέλ Μπαρνιέ ορίστηκε Πρωθυπουργός της χώρας

ΑΤ Ομόνοιας: Δίκη αστυνομικών για βιασμό 19χρονης στα αποδυτήρια του Τμήματος

Μόναχο: Η στιγμή των πυροβολισμών κοντά στο προξενείο του Ισραήλ (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)