Πολιτική

05 Σεπτεμβρίου 2024 14:50

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζήτησε εκλογές για νέο αρχηγό

Ο Παύλος Πολάκης, φαίνεται ότι "πέταξε το γάντι" στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας νέες εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζήτησε εκλογές για νέο αρχηγό
-

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φαίναται να συνεχίζει να είναι τεταμένο, ενώ συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης "πέταξε το γάντι"¨στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και ζήτησε εκ νέου εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του κόμματος.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να "ανοίξουν τα χαρτιά τους" όλες οι πλευρές, αναζητώντας λύση στο αδιέξοδο.

Βαρόμετρο στη στάση της ομάδας των 87 θα αποτελέσει και η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος καλείται για τρίτη φορά να δώσει εξηγήσεις. 

Υπεμθυμίζεται ότι η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία έθεσε το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος να συζητηθεί στο τέλος της επεξεργασίας των 50 άρθρων, έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η ηγεσία ίσως επιδιώκει να επανεξετάσει το θέμα, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει ανοιχτές επιφυλάξεις ακόμα και από στελέχη του πυρήνα των "φίλα προσκείμενων" στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ζήτημα των καταστατικών αλλαγών, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν αμφιβολίες σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές είναι και ο νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς, καθώς και ο βουλευτής, Βασίλης Κόκκαλης.

Σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να ψηφίσει και, αν η πρόταση εγκριθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για τη σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου, όπου ενδέχεται να κριθεί η ηγεσία του κόμματος.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου καλείται για τρίτη φορά ο κ. Χρήστος Σπίρτζης να δώσει εξηγήσεις. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η διαγραφή του από τον κ. Κασσελάκη είναι προειλημμένη απόφαση. Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να είναι καθοριστική και, αν περιλαμβάνει τη διαγραφή του κ. Σπίρτζη, ενδέχεται να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Άνδρας ζει σε... κοτέτσι για να μην έχει επαφή με την γυναίκα και την κόρη του

Τήλος: Η διάσωση προσφύγων και η απάντηση της Μαρίας Καμμά (βίντεο) 

Μαρινάκης για ΔΕΘ: Ο Πρωθυπουργός δεν θα βγάλει μεγάλο...καλάθι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)