Τεχνολογία

03 Σεπτεμβρίου 2024 18:03

Boeing - Νέο Διαστημόπλοιο: Η διαρροή ηλίου, ο... περίεργος θόρυβος και η “άρον-άρον” επιστροφή του πληρώματος (βίντεο)

Ποια ήταν η αιτία για τον ανεξήγητο ήχο ο οποίος έβγαινε από το σκάφος και ανησύχησε τους αστροναύτες. Πώς επέστρεψε το πλήτωμα στον Διαστημικό Σταθμό.

Boeing - Νέο Διαστημόπλοιο: Η διαρροή ηλίου, ο... περίεργος θόρυβος και η “άρον-άρον” επιστροφή του πληρώματος (βίντεο)
-

H NASA ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες ότι οι δύο αστροναύτες της οι οποίοι ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο για μια αποστολή οκτώ ημερών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για να δοκιμάσουν το νέο διαστημόπλοιο της Boeing, θα επιστρέψουν στη Γη τον προσεχή Φεβρουάριο, δηλαδή οκτώ μήνες αργότερα, με σκάφος της Space X.

Το σκάφος Starliner της Boeing είχε παρουσιάσει μια διαρροή ηλίου λίγα λεπτά πριν από την εκτόξευση του με τους επιτελείς της αποστολής να δίνουν τελικά το πράσινο φως για να πραγματοποιηθεί η αποστολή θεωρώντας ότι επρόκειτο για μια βλάβη η οποία δεν αποτελούσε πρόβλημα για την ασφάλεια της πτήσης.

Οι δύο αστροναύτες Μπουτς Γουίλμορ και Σάνι Γουίλιαμς έφτασαν στον ISS αλλά το πρόβλημα του σκάφους είχε επιδεινωθεί και δεν βρέθηκε κανένας τρόπος για να επιδιορθωθεί, ώστε να μπουν σε αυτό για να επιστρέψουν οι δύο αστροναύτες.

Στο διαστημικό θρίλερ το οποίο εξελίσσεται και έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των μίντια, προστίθεται μια ακόμη παράμετρος. Ο Γουίλμορ μετέδωσε τους μυστηριώδεις ήχους που ακούγονται από το Starliner. Πιο συγκεκριμένα οι ήχοι διοχετεύονται στον ISS από ένα ηχείο το οποίο υπάρχει στο Starliner. Ο Γουίλμορ επικοινώνησε με το κέντρο ελέγχου της αποστολής και μετέδωσε τους ήχους. «Έχω μια ερώτηση σχετικά με το Starliner. Υπάρχει ένας μυστηριώδης ήχος που ακούγεται από το ηχείο και δεν ξέρω τι τον προκαλεί. Σας αφήνω να ψάξετε να βρείτε τι συμβαίνει και αν έχετε μια απάντηση να μας ενημερώσετε», ανέφερε στο κέντρο ελέγχου ο αστροναύτης.

Οι δύο αστροναύτες θα επιστρέψουν με τη διαστημική εταιρία του Ίλον Μασκ, μια εξέλιξη η οποία αποτελεί τρομερό πλήγμα στην εικόνα και αξιοπιστία της Boeing η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τελευταία και με διάφορα αεροσκάφη της.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Μπάιντεν και Χάρις μαζί σε προεκλογική συγκέντρωση (εικόνες)

Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί απο ρωσική πυραυλική επίθεση στην Πολτάβα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)