Κοινωνία

26 Αυγούστου 2024 23:49

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη βρεφονηπιοκόμος για παιδί που... βρέθηκε στον δρόμο

Πώς συνέβη το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με ένα παιδάκι να βρίσκεται στον δρόμο μετά την "απόδρασή" του από βρεφονηπιακό σταθμό.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη βρεφονηπιοκόμος για παιδί που... βρέθηκε στον δρόμο
-

(εικόνα αρχείου)

Με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη μια 26χρονη βρεφονηπιοκόμος η οποία φέρεται πως δεν αντιλήφθηκε ότι ένα παιδάκι, ηλικίας 2,5 ετών, έφυγε από παιδικό σταθμό χωρίς να γίνει αντιληπτό και βρέθηκε στον δρόμο. Εις βάρος της συλληφθείσας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου και με εντολή εισαγγελέα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας Χορτιάτη μέχρι το πρωί που αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, για τα περαιτέρω.

Το περιστατικό καταγράφηκε την Δευτέρα σε παιδικό σταθμό που βρίσκεται στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικων Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα της ανήλικης Σοφία Σιδερά ανέφερε στο GRTimes τα εξής: «Σήμερα η κόρη μου, ηλικίας 2,5 ετών, επρόκειτο να ακολουθήσει τη διαδικασία προσαρμογής, για μία περίπου ώρα, σε παιδικό σταθμό. Η βρεφονηπιοκόμος που εργάζεται για την οικογένεια μας, εδώ και 5 χρόνια, στις 9.45 την άφησε στον παιδικό σταθμό γιατί εμείς έπρεπε να βρισκόμαστε στις δουλειές μας από τις 8 το πρωί. Η δασκάλα (σ.σ. βρεφονηπιοκόμος) του σταθμού παρέλαβε το παιδί που ήταν ευδιάθετο. Η νταντά μας άφησε τα στοιχεία της και το τηλέφωνο της και είπε ότι θα βρίσκεται κάπου κοντά ενώ παρέμεινε σε παρακείμενο πάρκο.

Ξαφνικά άκουσε μια κραυγή ενός παιδιού και στην αρχή νόμιζε ήταν κάποιο παιδάκι της γειτονιάς. Η μικρή όμως άρχιζε να τη φωνάζει και διαπίστωσε ότι βρισκόταν μέσα στον δρόμο. Έτρεξε προς το σημείο και πήρε το παιδί αγκαλιά. Στη συνέχεια, πήγε και χτύπησε την πόρτα του παιδικού σταθμού και όταν της άνοιξαν κατάλαβε ότι δεν είχαν αντιληφθεί καν ότι ένα παιδί είχε φύγει. Ενημερώθηκε η αστυνομία και η εισαγγελέας που ζήτησε να συλληφθεί η δασκάλα που παρέλαβε το παιδί στην είσοδο. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν από που βγήκε το παιδί καθώς η κεντρική είσοδος ήταν ερμητικά κλειστή. Δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι ένα παιδί έλειπε».

Η μητέρα επισήμανε ότι: «Στην κατάθεση μου ζήτησα την παραδειγματική τους τιμωρία και την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του σταθμού. Δεν μπορεί ένα παιδί 2,5 ετών να βρίσκεται μόνο του εκτός παιδικού σταθμού, σε δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργία της δομής δεν πληροί τα προβλεπόμενα τόσο για την ασφάλεια του παιδιού όσο και για τη διαδικασία που προβλέπεται για την προσαρμογή του».

Ακόμη, σημείωσε ότι: «Για τα συγγνώμη που άκουσα από τους ιδιοκτήτες θέλω να πω ότι σ’ αυτή τη χώρα έχουμε βαρεθεί τα συγγνώμη. Τον τελευταίο καιρό έχουν φύγει… παιδιά, στην κατασκήνωση, στο λούνα παρκ και όλο ακούμε συγγνώμη. Η πολιτεία θα πρέπει να είναι άμεση γιατί εγώ θα μπορούσα αυτή την ώρα να έχω πένθος. Θα πρέπει να ελέγχονται με αυστηρότητα όλες οι δομές που έχουν εκ του νόμου αυξημένη υποχρέωση εποπτείας για την ασφάλεια των παιδιών. Η ΕΛ.ΑΣ έπραξε τα δέοντα όπως και η εισαγγελέας που διέταξε την κράτηση τους».

Το GRTimes απευθύνθηκε στον συνήγορο της νεαρής βρεφονηπιοκόμου, δικηγόρο Κώστα Λογοθέτη για να εκφράσει τη θέση της εντολέως του αλλά ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει καμιά δήλωση γιατί η υπόθεση εκκρεμεί στη δικαιοσύνη.

Αρχικά έγινε λόγος και για σύλληψη των ιδιοκτητών του εν λόγω παιδικού σταθμού αλλά αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: grtimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ψίμυθος: Πώς το ψεύτικο νησί έγινε viral στο ελληνικό X

Αττική: 30 νέα λεωφορεία ξεκίνησαν δρομολόγια

Ενδοοικογενειακή βία – Λέσβος: Έδειρε ανελέητα τη γυναίκα του και την έστειλε σε νοσοκομείο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)