Πολιτική

26 Αυγούστου 2024 17:43

Daniel και Elias - ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται να αναστείλει τους πλειστηριασμούς κατά πλημμυροπαθών

Πότε αναμένεται να λήξει η αναστολή πλειστηριασμών η οποια ισχύει αυτές τις ημέρες. Ποια θα είναι η εξέλιξη για τους οφειλέτες μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής.

Daniel και Elias - ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αρνείται να αναστείλει τους πλειστηριασμούς κατά πλημμυροπαθών
-

«Αδιανόητο το να μην παραταθεί η αναστολή των πλειστηριασμών για τους Θεσσαλούς πλημμυροπαθείς», αναφέρει η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, σε ερώτησή την οποία κατέθεσε στη Βουλή και την απευθύνει στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. «Οι πλημμύρες των Daniel και Elias τον Σεπτέμβριο του 2023, έφεραν τη Θεσσαλία αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή», αναφέρει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσθέτει ότι «σήμερα, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες, η Θεσσαλία ακόμα μετρά τις ανοιχτές πληγές της και οι πλημμυροπαθείς ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πλήρη καταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται, ενώ απουσιάζει παντελώς, ένα εθνικής τάξης σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής, το οποίο θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τρόπο ολιστικό, και σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή».

«Την ίδια στιγμή», σημειώνει η Ευαγγελία Λιακούλη, «η ξηρασία, ο παρατεταμένος καύσωνας, η λειψυδρία αλλά και η εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων, έφεραν και πάλι τη Θεσσαλία σε βαθιά κρίση, χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα συγκεκριμένη στρατηγική για την αντιμετώπισή τους και την αποζημίωση των πληγέντων».

Η βουλευτής θυμίζει: «Με υπουργικές αποφάσεις του προηγούμενου Νοεμβρίου και Μαρτίου, είχε οριστεί η αναστολή διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληγέντων από τις πλημμύρες, ιδιωτών και επιχειρήσεων, αναστολή ωστόσο η οποία πρόκειται να λήξει την 04.09 ή 06.09, ανά περίπτωση. Σε λίγες μέρες λοιπόν, οι πληγέντες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι βιώνουν την εγκατάλειψη εκ μέρους της Πολιτείας και ακόμη προσπαθούν να χτίσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους από την αρχή, θα είναι ευάλωτοι απέναντι σε πράξεις εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας τους. Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου και η παράταση της αναστολής των πράξεων εκτέλεσης. Σας καλώ να με ενημερώσετε αν σκοπεύει το Υπουργείο να χορηγήσει παράταση στην αναστολή των πράξεων εκτέλεσης σε βάρος των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και αν ναι, σε ποιο χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στην εκπνοή του χρόνου. Επίσης σας καλώ να απαντήσετε πότε θα ολοκληρωθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, η οποία σήμερα βρίσκεται σε εκκρεμότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Γάμος – Πύργος: Άγριο ξύλο όταν η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει σε ρωσικά εδάφη

Καιρός - Δευτέρα: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)