Πολιτική

24 Αυγούστου 2024 19:15 Τελευταία ενημέρωση : 24 Αυγούστου 2024 21:06

ΣΥΡΙΖΑ: “Τριχοτομημένος” οδεύει προς την Κεντρική Επιτροπή (βίντεο)

Ο Πολάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να αμφισβητήσει την ηγεσία. Ο Κασσελάκης δείχνει την έξοδο στην ομάδα των “87”. “Λάδι στη φωτιά” ρίχνουν οι αναρτήσεις για τον Σωκράτη Φάμελλο.

ΣΥΡΙΖΑ: “Τριχοτομημένος” οδεύει προς την Κεντρική Επιτροπή (βίντεο)
-

Του Γιάννη Τσακίρηαπό το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 

Με κατηγορίες για φράξιες και φρουρές συνεχίστηκε ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να βάζει απέναντι του και να στοχοποιεί τους «87».

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή», επεσήμανε σε ανάρτηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγές των «87» απάντησαν ότι «Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».

Από την πλευρά τους τα στελέχη που ανήκουν στους «87» περνούν στην αντεπίθεση, προειδοποιώντας πως δεν θα ανεχθούν άλλο την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην Real News, δηλώνει ότι «Πάντα στα κόμματα την κύρια ευθύνη να δίνει τον τόνο την έχει η ηγεσία και για να είμαστε ειλικρινείς το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, άναψαν πολλές εστίες εσωστρέφειας. Κάποιες έσβησαν, όπως η συζήτηση για τη διαφάνεια στα οικονομικά του κόμματος. Κάποιες άλλες παραμένουν αναμμένες ή ανάβουν διαρκώς - και πολλές φορές από το πουθενά - νέες εστίες. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμα έτσι».

Κασσελάκης - Γεροβασίλη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας στο OPEN, σημείωσε ότι «Εδώ και μήνες κι εγώ προσωπικά και άλλα στελέχη δεχόμαστε αήθεις επιθέσεις από τα τρολ του διαδικτύου μέχρι κι από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έχουμε μια ηγεσία που δεν συνάδει με ηγεσία κόμματος».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, είπε ότι «Αυτός που ευτελίζει κι έχει ευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα είναι δυστυχώς ο Πρόεδρος του ο Στέφανος Κασσελάκης, διότι δεν έχει καταλάβει ότι είναι Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρεί ότι είναι celebrity».

Πολάκης - Κασσελάκης

Πολάκης: Πιθανή η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

Την ίδια στιγμή, ο Παύλος Πολάκης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων αναφέρει στην «Documento» ότι «Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ότι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει συντεταγμένα και στα όργανα».

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε, σε σχέση με τη διαμάχη του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη…. και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει».

Κασσελάκης - Φάμελλος - Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση άναψε φωτιές σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταφερθεί και στο διαδίκτυο. Μια «ανώνυμη» ανάρτηση, άναψε φωτιές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σωκράτη Φάμμελου, της Δώρας Τζαμπάζη και της Έφης Αχτσιόγλου.

Το αρχικό post που προκάλεσε αντιδράσεις ανέφερε ότι «Ο Φάμελλος δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ για τα κομματικά media του ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλά δε θέλει. Έκανε όμως τις διακοπές του όλο τον Αύγουστο μαζί με τη νέα του σύντροφο, τη Δώρα Τσαμπάζη κ φιλοξενήθηκαν στο εξοχικό της Αχτσιόγλου στο Πήλιο για 5 μέρες. Κατάλαβες Βάση ποιος είναι και τι;»

Αμέσως αντέδρασε ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας στον χρήστη του Χ (πρώην Twitter), «διαμαρτύρομαι έντονα και σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα την απολύτως ψευδή και δυσφημιστική ανάρτησή σας σε βάρος μου και να προβείτε στην αναγκαία αποκατάσταση, διαφορετικά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον σας».

Από την πλευρά της η Δώρα Τσαμπάζη, χήρα του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη, απάντησε στην ανάρτηση «Τελικά η ανοησία είναι όντως ανίκητη. Τα λέμε στα δικαστήρια. Και τότε θα μας εξηγήσεις ποιος και γιατί σε έβαλε να λες αυτές τις χυδαιότητες».

Η Έφη Αχτσιόγλου κάλεσε τον χρήστη του Χ «Να ανακαλέσετε άμεσα τις άκρως ψευδείς δηλώσεις σας που εμπλέκουν το όνομά μου. Επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε δικαιώματος που απορρέει από τον νόμο».

Στο πλευρό των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε με ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης, γράφοντας «Στηρίζω αμέριστα τον Σωκράτη Φάμελλο απέναντι στην αήθη επίθεση που δέχτηκε. Τα ίδια αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης τρέφω προς τη Δώρα Τσαμπάζη, με την επισήμανση ότι θα έπρεπε στην περίπτωση της να είναι δύο φορές προσεκτικοί, διότι γνωρίζουν τι πέρασε. Όμως η χυδαιότητα έχει υπερβεί κάθε όριο και το ζούμε πλέον καθημερινά».


Ειδήσεις σήμερα:

GP Ολλανδίας: Ο Νόρις στην pole position, με τον Φερστάπεν να… καραδοκεί

Ρόδος: “Λουκέτο” σε γνωστά beach bars “στην καρδιά” της τουριστικής περιόδου

Μέχρι εδώ όλα Κα(μα)λα: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)