Υγεία

23 Αυγούστου 2024 10:01 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2024 21:28

Θεσπρωτία – Ίος Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε νέο κρούσμα

Πόσα είναι μέχρι στιγμής στη χώρα μας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου και οι θάνατοι εξαιτίας της. Τι οδηγίες δίνει ο ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Θεσπρωτία – Ίος Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε νέο κρούσμα
-

Στη λίστα του ΕΟΔΥ με τις περιοχές που καταγράφηκαν κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εντάχθηκε και η Θεσπρωτία, καθώς ένα νέο κρούσμα εντοπίστηκε εκεί.

Με τον Οργανισμό θα θεωρεί πιθανή και αναμενόμενη τη διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας καταγράφηκαν δύο θάνατοι και δηλώθηκαν 24 νέα εγχώρια κρούσματα, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Έχουν καταγραφεί, επίσης, τρία εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς οι οποίοι είχαν εκτεθεί στην Αλβανία.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ - “87” σε Κασσελάκη: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται

Χανιά: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα (εικόνες)

Νότια Κορέα: Φονική φωτιά σε ξενοδοχείο (βίντεο)



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)