Κοινωνία

23 Αυγούστου 2024 09:07

Μεσσηνία: Τους συνέλαβαν για τροχαίο και ανακάλυψαν ότι είχαν κάνει... 21 κλοπές

Σε αποκαλύψεις... πλούσιες οδηγήθηκε η ΕΛΑΣ μετά από το ατύχημα. Δείτε σε τι ποσό ανέρχεται η αξία της λείας την οποία κατηγορούνται ότι άρπαξαν από σπίτια της περιοχής.

Μεσσηνία: Τους συνέλαβαν για τροχαίο και ανακάλυψαν ότι είχαν κάνει... 21 κλοπές
-

Τροχαίο ατύχημα αλλά και… λύσεις μυστηρίων προκάλεσαν, πάνω στη βιασύνη τους να διαφύγουν αστυνομικού ελέγχου μετά από κλοπή οχήματος, δύο μετανάστες πολίτες Πακιστάν στη Μεσσηνία, ο ένας μάλιστα από αυτούς ανήλικος. Συγκεκριμένα, όταν συνελήφθησαν, αποκαλύφθηκε ότι είχαν διαπράξει 21 κλοπές και απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί της Τετάρτης 21.08, όταν οι αλλοδαποί κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς με ένα κλεμμένο όχημα στην επαρχιακή οδό Φιλιατρών – Μαραθόπολης. Όμως ο 33χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια το όχημά τους –το οποίο είχε κλαπεί λίγη ώρα νωρίτερα από τοπική κοινότητα των Γαργαλιάνων– προσέκρουσε σε έναν στύλο φωτισμού της Δ.Ε.Η. και ανατράπηκε. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, ευτυχώς ελαφρά.

Μετά τη σύλληψή τους και στο πλαίσιο της επεξεργασίας στοιχείων από τους αστυνομικούς των αστυνομικών τμημάτων Τριφυλίας και Γαργαλιάνων και τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι, από τις 24 Απριλίου ως τη σύλληψή τους, οι συγκεκριμένοι άνδρες φέρονται να είχαν διαρρήξει 19 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας και να είχαν αρπάξει χρήματα, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τα 74.000 ευρώ, ενώ φέρονται επίσης να είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν άλλο ένα σπίτι και έναν ναό.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και -κατά περίπτωση- για επικίνδυνη οδήγηση και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Αττική: Αναστέλλονται οι πληρωμές ασφαλιστικών πληρωμών των πληγέντων

Καλύβια – Τροχαίο: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας

Η Καμάλα Χάρις δέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)